Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Az kinek a felelőssége ha...

Az kinek a felelőssége ha szaktudást igénylő munkakörbe olyat vesznek fel akinek a legelemibb munkafolyamatokról sincs lövése se?

Figyelt kérdés

papírja megvan, de sose dolgozott a munkakörben. ezt tudja a cég is de felveszik. majd az első napokban kiderül hogy a legelemibb feladatokat se lehet rábízni mert semmit se tud.

ez a helyzet kinek a felelőssége?A cég miért nem tesztelte őt a gyakorlatban belépés előtt?

2022. jan. 9. 12:13
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Valószínűleg nem volt jobb nála ezért lett ő választva
2022. jan. 9. 13:57
 12/15 anonim ***** válasza:

Azé a főnöké aki felvette. Vagy azé akit megbízott a főnök, hogy választja ki melyik jelöltet vegyék fel.

Pl. eladó a szakmám, de sosem dolgoztam benne, jelentkeztem egy üzletbe, de a kereskedelem jogi, háttér dolgairól már alig emlékszem vmire a tanultakból.Kaptam egy esélyt próba napra, a nyugdíjba vonuló nő, engem javasolt a probanaposok közül, fel is vettem. Aztán lassan kiderült, hogy nem tudok lóf*szt sem a gyakorlatban. (Na nem eladni, mert azt bárki tud) Úgyhogy sokáig szívtak velem a kollégák. Már beeljöttem persze nagyjából. Nem árultam zsákba macskát, el mondtam, hogy nem dolgoztam egy percet sem a kereskedelemben, mégis felvettek mert kedves vagyok.

2022. jan. 9. 13:59
 13/15 anonim ***** válasza:
100%
igen, lehet, hogy meglátott egy nem szakmához fűződő pozitív tulajdonságot a kollégában. Például, ha mindenki ilyen negatív ember, és ez tegyük fel egy üzlet, oda egy pozitív - kedves személyiségű eladóval sokkal többet nyernek, mint egy tapasztaltabb, de negatívval.
2022. jan. 9. 15:21
 14/15 anonim ***** válasza:
Sokszor csinálják ezt a főnökök, főleg ha még csókos is, akit felvettek. Nem számít, hogy fingja sincs a szakmáról, végzettsége meg végképp nincs. Ilyenkor utólag beiskolázzák, betanítják. Csak marha sok időt és pénzt bukik így a cég.
2022. jan. 9. 16:03
 15/15 anonim ***** válasza:

a kérdező még mindig nem volt képest leírni, hogy milyen munkáról van szó...

Gondolom nem programozónak rakták be, vagy órásmesternek.

2022. jan. 9. 16:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!