Ha közölném a főnökömmel, hogy alkalmatlannak érzem magam a munkakörre akkor mi lenne a reakciója?
Diplomás irodai munkakör. Viszont nagyon nem látja, hogy milyen hiányosságaim vannak (egyébként toleráns velem). Problémamegoldó készségem kb. nulla, nemrég kiderült, hogy 104-es az IQ-m ami magyarázza, hogy a helpdesk/logikai problémamegoldó feladatok miért mennek baromi nehezen és eddig a többiek segítettek csak ki viszont nem merem elmondani a gondjaimat, mert félek, hogy utána csak rosszabb lesz.
Egyébként szívesen lelépnék, mert alapból a szakterületet se szeretem és tanulnék mást/elhelyezkednék máshol (szellemileg valami könnyebbet).
Mi lenne szerintetek a reakció egy ilyen esetben egy főnöknél?
Hasonló történt velem is tavaly. Ott annyi volt a válasz, hogy észrevette, de pont ezért nem szólt semmit. Nem az a megoldás, hogy elkerülöm a problémát, hanem hogy fejlődjek és fejlesszem magam.
Bár úgy éreztem, hogy minden nap szivat a főnök, gyakran sírtam is otthon, de addig húzott amíg most már úgy érzem, kezdem megütni a többiek szintjét.
Nem mondtak le rólam, nem rúgtak ki, hanem sorra adták a feladatokat pihenő nélkül, hogy ha hiányosságom van, azt igenis fejleszteni és gyakorolni kell, nem a szőnyeg alá söpörni. Mert ha alkalmatlan lennék rá, akkor fel sem vettek volna. Ez nagyon jó motiváció volt.
"Egy bonyolult munkakörbe hónapokig tart beletanulni, azaz türelmesnek kell lenni a kollégákkal"
Félve árulom el, hogy 1,5 éve dolgozok már (tehát nem pár hónapja) és mai napig 5-ből 3 feladatot a kollégák/főnök segítségével tudok csak megoldani. Maradék 2-őt pedig általában sikerül elmismásolni mert olyan sok munkájuk van a többieknek is, hogy nem szokták egzakt módon nyomon követni mit csinálok munkaidőben (mondjuk azokban nem is tudnának/akarnának segíteni és én sem értek hozzá).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!