Egy állástalan mondhat olyat hogy X ft bérért nem HAJLANDÓ dolgozni? Aki 0 ft-ot keres annak még egy minimálbér is bér!
" de ha meg nem lenne épp munkám, akkor tuti beiratkoznék valamire."
és MIBŐL FIZETNÉD? A nulla bevételből???
"És az pikkpakk megvan 1-2 hónap alatt igaz-e.... nem kerül évekbe áá dehogy....."
Évekbe biztosan nem. Angolul ~7 hónap alatt tanultam meg nulláról középfokra. A felsőfok valóban több idő volt, de egyelőre úgyis a középfok lenne a cél másik nyelvből is. Több nyelvből is van előismeretem, nem is nulláról kellene kezdenem.
"és MIBŐL FIZETNÉD? A nulla bevételből???"
Mint írtam, van a számlámon pénz amit az évek során az eddigi bevételemből félreraktam.
"Évekbe biztosan nem. Angolul ~7 hónap alatt tanultam meg nulláról középfokra."
Világos. Mi más lenne mint 7 hónap. Nulláról középre. világos. Budai elit gimiben magyar top10ben benne van, a diákok kb a 11. osztályra jutnak el a középre. A 3 év.
de neked 7 hónap. világos.
Nekem meg 2 hét. Hazudjuk nagyobbat verseny 2. forduló.
Nyelvi előkészítő tanfolyamra jártam középiskolában, szeptemberben kezdtük, májusban tettünk előrehozott középfokú nyelvi érettségit. Semmi különleges nincs benne, sok középiskola kínál ilyet, nézz utána.
"Semmi különleges nincs benne"
Világos. Semmi. Ezért kellett diplomamentő programot indítani mert több TÍZEZER át nem vett diploma volt a nyelvvizsgák miatt. de semmi különleges sincs benne. világos.
Mennyi idő alatt tanulhattok meg egy új nyelvet?
már két-három év alatt meglehet a középfokú nyelvvizsga
Keress már rá, hogy "nyelvi előkészítő évfolyam", az Isten szerelmére. :D Csomó helyen létező dolog.
Nyelvvizsgát nem ad automatikusan, azt én is önként csináltam meg, nem értem hogy jön ide a diplomamentő program.
"Keress már rá, hogy "nyelvi előkészítő évfolyam", az Isten szerelmére"
A gyerekem olya nsuliba járt ahol volt 0. NYEK évfolyam. nem te találtad fel a melegvizet madárka.
Az ottaniak 99%a a 4. év végére érettségire ugyanott állt vagy ott se mint az összes többi.
A 30 fős osztályból 1-2nek volt közepe a 4. év végére.
Akkor meg nem értem, mit hitetlenkedsz, ha a gyereked is ilyenbe jár.
Az nem értem hogy jön ide, ha lusták tanulni. Nálunk is voltak akik végül nem kérték az előrehozott érettségit. Ez mit bizonyít? Ettől még léteznek 3 évnél rövidebb nyelvtanfolyamok, akár hiszed, akár nem.
Ez attól függ, kérdező, hogy ki milyen körülmények között, és milyen anyagi helyzetben van.
Saját magam példája:
- pályakezdőként, meg előtte is mindent elvállaltam. Sőt, még munkakeresés közben is dolgoztam ami adódott, míg el nem helyezkedtem, hogy fizessem az albérletet. Mert muszáj volt, mert nem volt félretett pénzem, és mert kezdőként elég nehezen találtam értelmes munkát eleve.
- Ma pedig már 2 ajánlatot utasítottam vissza. Kapaszkodj meg, még csak nem is a pénz miatt, mert meg is adták volna, amit kértem. Más dolog nem tetszett. Miért? Mert nem ezt keresem, mert már én is megválogathatom tanult és tapasztalt szakemberként, hova AKAROk/fogok elmenni, mert rám ugyanúgy szükségük van, mint fordítva.
Én sem vállalom már el az első mindenescsicska-vagy éhbéres munkát, pusztán mert már nem vagyok rászorulva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!