Egy állástalan mondhat olyat hogy X ft bérért nem HAJLANDÓ dolgozni? Aki 0 ft-ot keres annak még egy minimálbér is bér!
Mi ezzel a baj?
A munkáltató csak addig tudja dolgoztatni az embereket, akár csak egy tál rizsért, amíg van aki elmegy annyiért.
Mert bármilyen meglepő, nem mindenki él a létezés minimumán és nem mindenkinek a pénzkeresés az elsődleges célja.
Ahogy mondják az idő pénz. Ha nem dolgozol, legalább időd marad.
Viszont minimálbérért szar helyen dolgozni gyakorlatilag az egész létezésed teszi feleslegessé.
Átmész egy biorobot üzemmódba, ahol azért dolgozol, hogy legyen pénzed bemenni dolgozni. Megtakarításod nem lesz belőle, vásárolni is pont annyit tudsz, hogy minimumon létezve nullára kijössz. És mellette abból áll az életed, hogy dolgozol, meg alszol.
". Ha nem dolgozol, legalább időd marad."
És milyen jó ezt az időt otthon 0 ft-tal nulla bevétellel élvezni igaz-e? elvégre a víz gáz fűtés villany ingyé van, a kaja meg nem kell mert fényevők vagyunk igaz-e?
Nem, nem megyünk el minimálért melózni helyette otthon vagyunk nulla forintért. Érthető. Mindenki ezt teszi....
"vásárolni is pont annyit tudsz, hogy minimumon létezve nullára kijössz"
És nulla bevétellel mennyire jövök ki? Nullára vagy mínuszra , hm?
"És milyen jó ezt az időt otthon 0 ft-tal nulla bevétellel élvezni igaz-e?"
Az, hogy 0 Forint bevételed van, nem egyenlő azzal, hogy otthon ülsz nincstelenül... :)
@18:06
Valamit akkor még is jól csinálnak, ha nem haltak éhen, nem jutottak koldusbotra.
Albérlő voltam a fővárosban, elvesztettem a munkám. Nem fogadhattam el olyan állást, ami a lakhatásom költségét sem termeli ki. Ugyanúgy utcára kerültem volna mint állástalanként. Szóval ennyit arról hogy a minimál bér is bér. Persze arra jó egy szar fizetés, hogy kiegészítse a tartalékot, nyerjen egy kicsit több időt. De nem mindegy, hogy közben mennyire hátráltatja az interjúkat. Lehet hogy elveszítesz egy jó lehetőséget egy olyan állás miatt, ami hosszútávon nem segít ki a bajból.
Nekem nem volt mit veszítenem. Már a telefonban megmondtam mindenkinek, hogy nettó 200 alatt nem megyek sehova. Nem mehetek, mert ugyanott lennék, mintha nem dolgoznék. Rezsivel együtt volt 150 a garzon, amiben laktam. 50-et számoltam csak a havi létfenntartásra. (Kaja és fogyó eszközök.) Nem gondolom, hogy nagy igényű lennék.
Külön kiemelném, hogy akik felhívtak, azok sem gondoltak nagyravágyónak. Nem beszéltek velem lekezelően amiatt hogy a bérigénnyel indítottam. (Normálisan, nem bunkón) Volt, ahol nem tudták volna megadni a nettó 200-at sem. Öt perc beszélgetés után elköszöntünk, nem raboltuk egymás idejét. És volt, ahol én nem tudtam letenni olyan szakmai tapasztalatot, amiért felvettek volna egy jó állásba. Oda-vissza működik. Nem kell szégyellni, hogy vannak igényeid. Nekik is vannak és ők is fapofával állnak odébb ha nem kellesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!