Átlagosan 490 nap alatt találnak munkát a magyar álláskeresők - biztató kilátások egy friss állását vesztettnek? Jó 1 év???? És ebből a munkanélküli max 3 hónap?
20 cuki vagy, szerinted lesz állami nyugdíja? :) mindenki jobban teszi, ha elkezd magának félretenni vmilyen nyugdíj megtakarításba, ha nem akar majd éhen halni..
Tekintve h az állami már évek óta a a halálán döcög és bármikor összeomolhat...
Pont láttam am én is ezt a cikket, tényleg érdekes..
Én meg bevallom válogatok és nem megyek el az első xar helyre, mert megtehetem.
2 hónap alatt 2 ajánlatot utasítottam vissza, mert vmilyen munkakörülmény vagy feltétel nem felelt meg.
Mondjuk én addig KATA-ban nyomom és nem munkanélküliként hivatalosan. Bár én régen is kénytelen voltam dolgozni munkakeresés alatt is, mikor pályakezdő voltam. Ma meg már szakemberként megtehetem, hogy van némi bevételem és igen, én is válogathatunk nem kell az első ócska helyre elmennem.
Na nem mintha olyan nagy elvárásain lennének, csak kb az előző szintjét, normális hozzáállást és fizetést várnék el, de van 1-2 gáz hely..
Viszont ez a statisztika túlzó, 2-3, vagy max 6 hónap alatt simán találni szerintem jobb városokban munkát.
20, mint ìrtam, Svájcban élek. Itt kicsit máshogy számolják a dolgot. Jelenleg regisztrált munkanélküli/álláskereső vagyok, nincs külön kategória a kettőnek. Ez annyit jelent, hogy be vagyok jelentkezve a munkanélküli hivatalba, elvárják tőlem, hogy keressek munkát, igazolnom kell, hogy havi x jelentkezést elküldtem. Amikor bejelentkeztem hozzájuk, akkor kiszámolták, hogy az elmúlt két év fizuja alapján mennyi pénzt fizetnek nekem havonta. Ebből amúgy vonják az adót, a mindenféle járulékokat, szóval beleszámít a nyugdíjba. Plusz ugye dolgozhatok emellett, ha dolgozok, akkor mindenképp több pénzt kapok összesítve (bér + arányosan munkanélküli, és mindkettőből vonják a járulékokat).
Ha biztos lennék benne, hogy még 3-4 hónapig fixen oltunk, akkor kijelentkeznék a munkanélküliről, hiszen akkor nem kéne azzal foglalkoznom, hogy jelenkezéseket küldjek mindenhová. Csak épp mivel olyan a szerződés, hogy bármikor befejeződhet a munka, ezért egy esetleges újrajelentkezéskor megköveteli a munkaügyi hivatal, hogy az előző két hónapban is keressek munkát, különben a bejelentkezést követő két hónapban nem fizetnek nekem semmit. Valamint olyan a rendszer, hogy a megállapított munkanélkülipénz havi max összege 2 évig fix, nem számolják újra.
Vagyis röviden összefoglalva: semmit nem vesztek azzal, hogy be vagyok jelentkezve, viszont sokat veszthetek azzal, ha kijelentkezek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!