Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Átlagosan 490 nap alatt...

Átlagosan 490 nap alatt találnak munkát a magyar álláskeresők - biztató kilátások egy friss állását vesztettnek? Jó 1 év???? És ebből a munkanélküli max 3 hónap?

Figyelt kérdés
2022. jan. 6. 07:49
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
100%

"kamukérdése"

Átlagosan 490 nap alatt találnak munkát a magyar álláskeresők

[link]

Általgosan 16 hónapba, 490 napba telik munkát találni Magyarországon – írja a 444.hu a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat decemberi adataira hivatkozva.

Kamu. ja.

2022. jan. 6. 08:36
 12/25 anonim ***** válasza:
79%

Akkor kifejezetten szerencsés vagyok. Augusztusban döntöttem el, hogy váltani fogok, már a hónap elején elkezdtem nézegetni az állásokat, de csak 23-án adtam be az első céghez az önéletrajzom. Decemberig több mint 40 helyre adtam be pályázatot (csak olyan helyekre, ahol megfeleltem az elvárásoknak). Voltam nyilvános állásbörzén, LinkedIn-en, Profession-on, Jooble-n és cégek saját oldalán egyaránt jelentkeztem.

Végül 5 helyről hívtak fel, 3 cég hívott be interjúra, abból 1 tett ajánlatot pontosan december 10-én (az viszont teljesen korrekt volt, amit el is fogadtam). Mivel két ünnep között nem dolgoznak, decemberben elintéztük az egészségügyi részt, most kerül aláírásra a szerződés, január 31 az utolsó munkanapom a jelenlegi cégnél és február elsején kezdek az újnál.

Így gyakorlatilag az álláskeresésem az első pályázattól az ajánlatig 109 nap, az első munkanapig 162 nap telt el (ami mondjuk kb 15-20 nappal több, mint ha nem Karácsony táján jelentkezek).

Mindez angol nyelvtudással, mérnökként.

2022. jan. 6. 09:01
 13/25 anonim ***** válasza:
74%
A 10-es és 11-es válasz a szokásos Balázska-önválaszolás, önpártolás, más felhasználóról bejelentkezve. Senkit ne tévesszen meg!
2022. jan. 6. 09:19
 14/25 anonim ***** válasza:
74%

Ahogy amugy #12.-es peldajan is latszik, ez erosen tudasfuggo.

Egy IT-s jo esellyel ket honapon belul, az atfutasi ido alatt tud kezdeni uj helyen.

A semmilyen tudassal nem jelentkezo allaskeresok sajnos sokkal tobb ideig kereshetnek, hisz nincs olyan tudasuk, amiert kapkodnanak a munkaadok.

2022. jan. 6. 09:26
 15/25 anonim ***** válasza:
53%

A statisztikáknál sosem csak magát a számot kell nézni.

Mivel nagyon alacsony a munkanélküliség, ezért szinte csak azok nem dolgoznak, akik nagyon elhagyatott régióban élnek, vagy alkalmatlanok a munkaerő piacra. Az ilyen emberek évekig (soha?) nem találnak munkát és ezért felhúzzák az átlagot. A legtöbb embernek van állása és úgy vált munkahelyet, hogy nem lesz munkanélküli időközben, így ők nem kerülnek bele a statisztikába.

Itt egy statisztika, amiből látszik, hogy mennyire nőtt a foglalkoztatottság:

[link]

2022. jan. 6. 09:34
 16/25 anonim ***** válasza:
100%

A statisztikát felesleges nézni olyan kamu az egész, nem ad valós képet. Alacsony a munkanélküliség, mert a munkaügyi központ is kiszórja a legtöbb embert, sokan be se regisztrálnak, mert nem jár nekik semmi.

Munka itt is lenne, de főleg gyár 3 műszak, nem igazán akar oda menni senki, főleg a munkarend, a magas normaszámok és a bérek miatt.

De azokkal se lehet semmit se kezdeni, aki sír, hogy nincs pénze, meg munkája és amikor hívva van napi 15-16 ezerért segédmunkába ő inkább nem jön, mert elfárad...

2022. jan. 6. 10:59
 17/25 anonim ***** válasza:
73%
Nem tudom ezt a 490 napot hogy sikerült kiszámolni... Suli után (érettségi+ infó OKJ) kellett meló mert el akartam jönni otthonról, felvettek a Tescoba azonnal. Majdnem 1 évet ott dolgoztam aztán át mentem a Praktikerhez mert ott indult targonca képzés, a praktiban 9 hónapot dolgoztam de azért mert a képzés után 8 hónapot alá kellet írni, hogy nem mondok fel, lejárt az idő, tavasszal indult úszómester képzés megcsináltam, kaptam utána határozott munkaszerződést, nyáron strandon dolgoztam, utána felajanlottak határozatlant ősztől tavaszig uszodába, majd nyáron megint a strand, 8 évig ez volt. Kovid miatt bezárás elmentem egy papírgyárba targoncásnak aztán leraktam nehézgépkezelő okjt, + sok típusra vizsgát, papírgyárat meguntam elmentem az fkf hez rakodógépkezelőnek, határozott musz, nov-március, utána vagy itt maradok vagy strand mert már hívtak vissza oda is de a tavalyi szezonban nem mentem, de az ideire is hívtak vagy majd kitalálok valamit. Nekem a munkahelyváltásaim között sosem volt több 2-3 napnál, de csak az adminisztráció miatt, de leginkább felmondtam valahol következő nap már kezdtem is az új helyen, aki akar dolgozni az fog is tudni dolgozni,eddig az összes cégnél ahol megfordultam állandósnak vagy maszekolni, mindenhol munkaerő hiány volt /van.
2022. jan. 6. 11:28
 18/25 anonim ***** válasza:

Nekem letelt a 3 hónap és most várok arra, hogy ahova jelentkeznék elinduljon. Az áprilisban lesz. Szóval legalább 8 hónap. Tudnék találni 3 hónap alatt bőven munkát ahogy mindenki. 😁

De ha válogat az ember és meg teheti akkor ráér. Aki 1 év alatt nem talál munkát az egyértelműen nem is akar dolgozni. Ha annyira kell a pénz, ott a gyár. De meg sok munkakőr van amihet képzetség se kell. Olyan jókat találok, hogy nem is gondoltam volna. Csak érettségim van, de mégis sok munkakörbe dolgozhatok.

2022. jan. 6. 11:31
 19/25 A kérdező kommentje:

"Nem tudom ezt a 490 napot hogy sikerült kiszámolni.."

Na vajon hogy ... ÁTLAG. Le is van írva.

Az egyik 2 nap, a másiknak 20 nap,a harmadiknak 1 év mire talál.

Átlaga 129.... tessék.

Aki 2 nap alatt talált az értetlenül nézi a számot, aki 1 év alatt talált az is...

ennyi. nem egy nagy mágia.

2022. jan. 6. 11:43
 20/25 anonim ***** válasza:
0%

"heti 50-60 óra a munkaidőm, és még soha életemben nem kerestem ilyen jól. De hivatalosan egy éve munkanélküli vagyok."

Milyen jó lesz majd ez az 1 éved a nyugdíjnál amit nem vesznek majd figyelembe.:D

2022. jan. 6. 14:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!