Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Mennyi időn belül kell megkapn...

Mennyi időn belül kell megkapnom a papírokat?

Figyelt kérdés

28-án mondtam fel az előző munkahelyemen, azt mondták, a papìrjaimat postázzák....még mindig semmi...az egészségügyi kiskönyvemre pedig szükségem lenne a jövőheti állásinterjún.

Van valami határidő? Az 5 munkanapról olvastam, de ezt milyen törvénnyel tudom alátámasztani?

Köszönöm 😕

2022. jan. 5. 14:54
 1/8 anonim ***** válasza:

Nem tudom mennyi idő törvény szerint viszont én is jártam hasonlóképp

Hívogattam őket hogy mielőbb kellene a papírjaim

Munkaügyi jogászt tudsz erről megkérdezni hogy ez hogy van

2022. jan. 5. 15:00
 2/8 anonim ***** válasza:
59%

Az 5 munkanap arra vonatkozik, hogy ők annyi időn belül feladják. Arról nem tehetnek, ha a posta lassú.

Interjúra egyébként sem kell a kiskönyv, csak majd beléptetéskor. Ha addig sem érkezik meg, akkor kitöltenek egy újat.

2022. jan. 5. 15:00
 3/8 anonim ***** válasza:
53%

Munka törvénykönyve:

43. Eljárás a munkaviszony megszüntetése (megszűnése) esetén

(2) * A munkaviszony felmondással történő megszüntetésekor legkésőbb az utolsó munkában töltött naptól, egyébként legkésőbb a munkaviszony megszűnésétől számított ötödik munkanapon a munkavállaló részére ki kell fizetni a munkabérét, egyéb járandóságait, valamint ki kell adni a munkaviszonyra vonatkozó szabályban és egyéb jogszabályokban előírt igazolásokat.

Állásinterjún mire kell a kiskönyv?? Ilyenről még nem hallottam.

Amúgy ha 28-án mondtál fel, akkor még felmondási időd január végéig tart, február elején kell megkapnod a papírokat.

2022. jan. 5. 15:15
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Valoszinuleg ugy ertette 28-dikaval mondott fel.

Jo lenne pontositani a kerdest.

Miert kell az allasiterjura és mi?

A kötelező egészségbiztosítási igazolasról van szó?

Mert ha te ilyen munkakörben dolgozol, akkor az igazolast erről nem 5 munkanapon belül kellett volna megkapnodd, hanem a kilépésed napján.

2022. jan. 5. 15:30
 5/8 anonim ***** válasza:
Aki lepontozta a #3-as válaszom, megindokolná, hogy pontosan mi nem hasznos a munka törvénykönyvében??
2022. jan. 5. 15:37
 6/8 A kérdező kommentje:
Azonnali hatállyal mondtam fel próbaidőn belül...a munkahelyemtől kb 20 perc gyalogos távolságra lakom.
2022. jan. 5. 16:59
 7/8 A kérdező kommentje:
Még mindig nem kaptam meg
2022. jan. 9. 20:25
 8/8 anonim ***** válasza:
Sétálj be és most, hogy már nem dolgozol ott fenyegetőzhetsz is munkaügyi bírósaggal.
2022. jan. 9. 20:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!