Mit tegyek (hogyan mondjak fel a munkahelyen), ha fél évig nem szeretnék dolgozni hanem csak pihenni?
Mamahotelben élek, 1 éve dolgozom egy viszonylag jól fizető munkahelyen így félre tudtam eddig tenni (1,5 millió) szóval pár hónapig eltudnék lenni belőle viszont baromira stresszes, az agyam pusztul, minden nap 1 hónapot öregszem, totál szorongok és valójában egy pszichoterápiás kezelésen lenne a helyem.
Vagy ha mégsem akkor fél év pihenés most nagyon kellene. Nyilván ezt egy cég sem engedi meg így fel kellene mondanom. Jó de milyen indokkal miközben nagyon szeretnek ott és ragaszkodnak hozzám.
Hogy utána milyen munkahelyem lesz az más kérdés, de úgy érzem nem bírom tovább a szellemi mókuskereket és szívesen dolgoznék a napsütésben egy kertészetben (bár oda meg nem sok esélyem van túlképzett diplomásként) akár minimálbérért is nem érdekelne a pénz, csak az alibizés, nyugalom és az emberektől való viszonylagos távolság. El akarok szakadni a természetbe és a nyugalomba.
Mit tudnátok nekem javasolni?
"Hatalmas a munkanélküliseg"
Mármint hol? Aldiban milliós fizut ajánlanak a kisfőnöknek. IT cégeknél már lassan többmillió Ft fejpénzt kapsz ha egy havert ráveszel hogy legalább fél évet húzzon le ott. Többszázezer betöltetlen állás van, és ez évről évre növekszik
Mellesleg meg gyárba dolgozni egy fiatalnak, kész hülyeség. Kb 10-15 év és minden gépesítve lesz. Addig nem hogy egy lakásra, de egy kocsira nem jön össze a gyári fizuból. Utána 100 embert lecserélnek egy db robotra, és ez a 100 ember megy a levesbe munkanélküli lesz. Persze biztos kreálnak majd nekik munkát mint azt tették az ipari forradalom után is, majd lesz közmunka program, meg lehet aktát tologatni, a bürokrácia végtelen bonyolításával kreálnak majd nekik vmi munkát éhbérért. Biztos jobban megéri a gyárban rabszolgáskodni mint kitanulni egy normális szakmát...
16-os, 17-es és 20-as pontosan tudja mire gondolok.
Igen, emberekkel jó lenne foglalkozni szociális területen. Ott nincs olyan számonkérés, hogyha xy lekérdezést/beszámolót/gépjavítást/ügyféltájékoztatást nem tudod megoldani akkor az amúgy kőprimitív ember lehord minden hülyének miközben neked MINDENHEZ IS kell értened. És téged vesznek elő, mert nem tudtál másnak segíteni. Olyan ez mint a kapusszakma fociban. Csak veszíteni lehet vele. Bravúrosan kivéded - Oké megy tovább a meccs. Mellényúlsz a labdának - te vagy a világ legnagyobb kóklere.
GYŰLÖLÖM A SZOLGÁLTATÓSZEKTORT!
A vállalkozói lét lenne az igazi, de sajnos olyan szakterületen tanultam (IT), amihez alig értek és gyűlölöm. Ráadásul emberekkel se tudok jól kommunikálni, frusztrál minden egyes napom, nem tudok semmit megtervezni és totál önállótlan vagyok. Vállalkozóként ráadásul ugyanúgy kellene más valagát nyalni, hogy legyen kapcsolati tőkém/piacom stb. Az se lenne sokkal jobb a mentális egészségemnek és akkor azon izgulnék, hogy nehogy belebukjak az egészbe.
------------------
"IT cégeknél már lassan többmillió Ft fejpénzt kapsz ha egy havert ráveszel hogy legalább fél évet húzzon le ott. "
És szerinted ott kóklerek dolgoznak nem pedig vérprofi zsenik? Nyilván olyan helyeken van munkaerőhiány ahova tudás, ész, tehetség vagy munkabírás kell. Nekem se az irodai munkával van a bajom, hanem azzal, hogy nincs meg hozzá a képességem. Nem fog az agyam, nem vagyok okos ezért megöl a folyamatos stressz, hogy épp mit nem tudok megoldani. Iszonyatosan irigylem a "primitív" melósok életét, mert ők legalább nem izgulnak azon a pár mozdulatsoron amit végrehajtanak nap mint nap. Ha pedig valami nem működik lehet anyázni az ügyfélszolgálatot, műszakvezetőt, irodistát akárkit, hogy diplomával miért olyan hülye, hogy nem tud segíteni neki. És nem izgul semmin, mert neki semmi felelőssége.
Amúgy nem csak az egyetemen rettenetes az oktatás (ugye sokan úgy kerülnek ki, hogy szinte semmihez nem értenek igazán továbbra sem), de a szakemberek képzése is kritikán aluli, ahogy hallottam. Még ha van is szakember az sem "jó szakember", én nem tudom, ennek mi lehet az oka, de valami olyan komplex, hogy mi nem látunk rá. Azt azért kétlem, hogy a kormány egy töketlenekből álló országot akarna ami sehogy sem működik.
Kérdező szerintem te amúgy valami párhuzamos másom lehetsz, mert tényleg olyanokat írsz, amikről én szoktam magamban gondolkodni. Például a szolgáltatószektor morálja és politikája. Én speciel egyformán csodálom a gyári szerelőt, a számlakezelő munkatársat, az ügyfélszolgálatost és az Excel-ninja kimutatásokat készítő titkárokat/nőket is. Mert nekem mindezek nem az erősségeim és ezt annyira bemesélem magamnak, hogy lehet azért nem tudtam elsajátítani végül ezeket a készségeket.
"Nem fog az agyam, nem vagyok okos ezért megöl a folyamatos stressz, hogy épp mit nem tudok megoldani."
Kérdező sztem alulbecsülöd magad sőt vmi durva komplexusod lehet
Az irodai munkát 99%-ban kóklerek csinálják
Kezdve a fejlesztőkkel, nézd meg egy-egy szoftverben, játékban hányezer emberév munka van aztán mennyire bugos
Van egy-két ügyes zseni, ők tipikusan startupot csinálnak, eladják pár milliárdért, aztán csinálják a következőt, amíg ki nem égnek..
Az emberek 90%-a kutyaütő bármilyen szakmáról is van szó
Az a te bajod h vagy az iskolában vagy a szüleid bemagyarázták h nem vagy elég jó
De egyébként van egy csomó kétkezi munka amivel jól lehet keresni és nem kell hozzá bonyolult számításokat végezni. És ezerszer jobban keresel vele mint egy gyári melós.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!