Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Mit lehet csinálni hogy ha a...

Mit lehet csinálni hogy ha a főnők , nagy nehezen ad ki akár egy szabadnapot is? Ha már szóba hozom ideges lesz, pedig lenne rá módja hogy kiadja.

Figyelt kérdés
2022. jan. 4. 11:16
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
72%
18 Nyilván minden megbeszélés kérdése.Értelmes indokra hivatkozva, ha megoldható, azért akár máról holnapra is adhatnak ki 1-1 nap szabadságot.Csak ugye ha a munkáltató nem érzi fontosnak az indokot(kirándulás, szórakozás), akkor ha nem jelenti be valaki időben a szabadság igényt, a munkáltató nem köteles pont akkor elengedni.Főleg akkor nem, ha az pont egy hajtós időszakba esik bele.
2022. jan. 4. 22:43
 22/24 anonim ***** válasza:
100%

Nekem egyszer volt egy átmeneti munkahelyem, tűzöltásra kellett, mert éppen kellett valami, pont év vége, de még járt szabadság, amit ki akartam venni a két ünnep között. Nem adták meg. Mivel amúgy is megfáztam a pocsék munkakörülmények miatt, elmentem táppénzre. Aztán úgy alakult, hogy pont hívtak egy másik helyről, ahova szintén beadtam az önéletrajzomat még mielőtt ide felvettek, és gyorsan tudtam váltani is próbaidő alatt, a ki nem adott szabadságomat meg ki kellett fizetniük.

Ha olyan probléma van, ami nem várhat, valahogy nem érdekel, milyen időszaka van a cégnek. Ha én rugalmas vagyok annyira a céggel, hogy akár hosszú szabadságom alatt is vállalok kisebb dolgokat szükség esetén (most év végén kellett pár táblázatot elküldeni a pénzügynek zárás miatt, és nem volt, aki helyettem megcsinálja), ezt a rugalmasságot tőlük is elvárom.

2022. jan. 4. 22:56
 23/24 anonim ***** válasza:
22 Igen, értelmes indokról volt szó.Ez volt a lényeg.
2022. jan. 4. 23:43
 24/24 A kérdező kommentje:
22: Igen erről beszélek én is. Én se kaptam meg két ünnep közt, és azért nekem a munka köröm nem olyan nagy felelőséggel jár, (recepció,ülő munka) sőt nulla felelőség :D de ilyen téren akkor is szívoznak velem. Igen persze ha értelmes indokról van szó , el kell engedjen.
2022. jan. 5. 05:39
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!