Banknál, back office részlegen lehet sportcipőben, kapucnis pulcsiban, sportos öltözetben dolgozni (nőként)?
Láttam a helyiséget az interjún, de pont nem volt ott egyetlen dolgozó sem. Ilyen nagyobb, egy légterű irodát kell elképzelni.
[Az interjúztató középkorú hölgy átlagos, utcai ruhában volt, nem sportosban, de hát feltételezem, eleve nem hord olyat.]
Dolgozott közületek valaki ilyen helyen? Miben vannak ott az emberek? (Alacsony beosztásban fogok ott dolgozni, adatrögzítés, stb.)
31/N
Szerintem igen.
Ott maximum a felsővezetők meg azok öltöznek etikett szerint, akik ügyfelekkel is kontaktolnak.
A postán is csak a postás meg az ügyféltérben lévők vannak “egyenruhában”, mindenki más utcai ruhában.
Ügyféltérben meg van szabva a külső megjelenés, van ahol még egyenöltözet is elvárás (pl.OTP)
Háttér munkákat folytató irodákban nincs kötelező megjelenés, az elvárás viszont az ápoltság, tisztaság.
De ha sokat megfordulsz az ügyfelek között is, akkor megszabhatják, hogy ne legyél cicanaciban, vagy ne úgy nézz ki, mint aki csak 2 edzés között beugrott.
Teljesen intézményfüggő, nálunk így volt, ahogy leírtam.
Köszi!:)
5: csak utólag jutott eszembe, hogy lehet, h ilyen helyre nem is lehet bárhogy felöltözni x.x
Akkor első nap valami szebb ruhát veszek fel és rákérdezek...
Hú, már izgulok akkor...
Nőiesen mondjuk biztos nem fogok öltözni 😅 De másképp is lehet elegánsabb stílusban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!