Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Mi volt az eddigi legmegalázób...

Mi volt az eddigi legmegalázóbb álláskeresési, interjús élményed?

Figyelt kérdés

Úgy látom, miszerint a mai világban az álláskeresés sok fiatalnak okoz bánatot és sikertelenséget. Én is megjártam tavaly és idén (elég is volt, májusban abba is hagytam), s olvasva cikkeket, láttam, hogy mások is hasonló problémákkal küzdenek.

Mi az, ami leginkább megalázott?

UI: a cég nevét és személyek neveit ne írd ki!

27/F

2021. dec. 28. 16:43
1 2 3 4
 31/35 anonim ***** válasza:
91%

Pszichológia alapszakon végzős hallgatóként jelentkeztem asszisztensi munkára egy viszonylag ismert, idős, pszichoanalitikus szemléletű pszichoterapeuta hölgyhöz. Tudni kell, hogy volt már több munka- és gyakornoki tapasztalat a cv-mben, éltem külföldön, sok mindenben aktív voltam egyetem mellett. A munka maga, amire jelentkeztem, viszonylag összetett volt: bibliográfiázás, fordítás két idegen nyelvről is, szakszövegírás és -zanzásítás, rendezvényszervezés, kommunikáció a nő egyik szervezetén belül.

Végigment az interjú (és a próbamunka), láttam, hogy elégedett volt velem, szimpatikusnak tartott. Nyár eleje volt, szóba került, hogy mikor megyek el nyaralni, hogy az elutazásig mennyit tudok dolgozni. Úgy tűnt, kb. 2 hetet tudtam volna menni az elutazás előtt.

Ezután arról kezdtünk el egyeztetni, hogy milyen formában és mennyi időnként adja majd a fizetést. Kiderült, hogy óránként 800 Ft-ot akar adni, szerződés nélkül, készpénzben (2020-ban!), ráadásul úgy, hogy én utazok mindig hozzá. Amikor elkezdtem mondani a milyen formábannal / milyen időnkénttel kapcsolatban, hogy számomra az eddigi, nem fix munkaidős munkáimban megfelelő volt, hogy vezettük az órákat és havi szinten utaltak, volt egy ilyen megszólalása: "Jajj, nem, odaadom az alkalmak után, hát legyen egy kis fagyira való zsebpénzed a nyaraláson!". Nagyon kínos volt, egészen ledöbbentem, hogy létezik ilyen.

Egyébként már az interjús napon is két szöveget lefordíttatott velem (volt rá 1-1 óra), ami az aktuális munkájához kellett, és persze nem fizetett semmit. Ezt gondolom megcsinálta a többi alannyal is. És úgy állította be az egészet, hogy téged tesztel, teljesíts, mert ez egy nagyon komoly munka.

2022. jan. 14. 22:28
 32/35 A kérdező kommentje:
31-es, valóban fura egy illetékes volt. 800 Ft at nagyon kevés, főleg, ha bruttóban adják. Az útiköltséget gondolom neked kellett volna fizetned. Ne bánd, hogy nem vettek fel. Megalázás itt is ment akkor.
2022. jan. 29. 14:37
 33/35 anonim válasza:
96%

17 éves voltam, balatonparti fagyis bódéba jelentkeztem nyári munkára.. Megbeszéltük telefonon a találkozót a bódénál az öreggel, jött is pontosan. A "hely" full szutykos volt és igénytelen, megmutatta hogyan kell bekapcsolni a gépeket, mi hol van. A csavaros fagyi gépből elöl szivárgott a cucc, mondom ezt csak öntsem ki a tálcából ugye? Azt mondja ő egy műanyag poharat tesz oda, és mikor van annyi akkor hátul öntsem vissza a gépbe.. Na illedelmesen itt mondtam hogy köszönöm szépen hogy időt szánt rám de én így ezt nem..

Utána tök fstam hazamenni, mert biztos csalódnak bennem a szüleim, de megnyugtattak hogy ilyenben nem szabad részt venni és jól cselekedtem. Utána még estefelé hívott az öreg hogy de miért nem vállalom, apám elvette a telefont, bemutatkozott és elmondta neki kulturáltan hogy örüljön hogy nem szólunk az ÁNTSZnek és keressen más bolondot aki mérgezi a vevőit.

2022. jan. 30. 07:05
 34/35 anonim ***** válasza:

Miért ne írja ki a cég nevét?

Legalább tudja,meg az ember, hová nem érdemes jelentkezni. Nem kell a férgeket védeni.

2022. jan. 30. 14:27
 35/35 anonim ***** válasza:
100%

Békéscsaba, nem olyan régen, egy (még) meglévő könyvesboltba mentem interjúra. Emailben értesített az interjúztató, hogy 10-re menjek. Ott is voltam bőven időben. Erre néz mint a birka, hogy ő kilecre várt. Mondtam neki, hogy tízre volt időpontom. Végülis minimum félórát gyötört különféle kérdésekkel, jópofizott egy sort, aztán mégsem vett fel. Szerintem máig azt hiszi, hogy én késtem egy órát, mert az emailt nem olvasta vissza, abban biztos vagyok.

Többször belefutottam olyanba is, hogy nem arra az állásra akarnak felvenni, amire jelentkeztem.

Pl: Lidl. Eladói álláhirdetésre jelentkeztem. Behív, tesztet irat, interjúztat, fél órám ugrik, erre bejelenti, hogy hááát, igazából takarítót keres, csak azt nem hirdethette meg (?!)

Nyomda: jelentkezem nyomdai munkára, közli, hogy tudja, hogy nem arra jelentkeztem, de jelenleg takarítói állás van.

( Én viszont nem takarítónak jelentkeztem, hívjon akkor, ha normális munka van).

És még sorolhatnám.

Jópár interjún megfordultam, a munkahelyek 99%-a egy gusztustalan pöcegödör, a munkáltatóval együtt.

Egyébként egy dekorativ, igényes nő vagyok, több szakmával. Nem tudom, miből gondolták, hogy én pont takarítani akarok a cégnél, miközben egyéb állásra jelentkeztem. Gondolom, 8 általánossal is volt jelentkező. Ajánlja fel annak, vagy az anyukájának.

2022. jan. 30. 15:09
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!