Mi volt az eddigi legmegalázóbb álláskeresési, interjús élményed?
Úgy látom, miszerint a mai világban az álláskeresés sok fiatalnak okoz bánatot és sikertelenséget. Én is megjártam tavaly és idén (elég is volt, májusban abba is hagytam), s olvasva cikkeket, láttam, hogy mások is hasonló problémákkal küzdenek.
Mi az, ami leginkább megalázott?
UI: a cég nevét és személyek neveit ne írd ki!
27/F
Titkárnőt kerestem, egy korombeli szerény, aranyos lány jött, normálisan beszéltünk 1 percet, majd elértünk az irodába, benézett, és megállt az ajtóban... majd 2 pillanat múlva közölte, hogy inkább nem dolgozna itt, és elment!
Na most az irodában volt egy új kanapé (ismerős költözött, vette, de nem fért el, és nekem adta), talán az ugrott be neki, hogy azon fogunk szexelni :)
Természetesen én utána mentem, szóltam neki (nem állt meg, ment tovább), ekkor oda szóltam: "Ez nem szexmunka, valós állásról van szó!" Na ekkor elkezdett a folyosón a többiek előtt kiabálni, hogy ne zaklassam! Elég kínos volt :)
Először is, süket vagyok.
Sokszor megkértem hogy ne telefonos interjú legyen. Legyen email vagy Személyes.
Nem érdekelte, felhivta telefonon, oszt kinyomtam.
Nekem azért esik rosszul, mert semmibe veszik a suketsegem, es egybol elutasitanak.
Szomorú, hogy sok munkahelyen mennyire semmibe veszik a jelentkezőket, illetve, tudom, milyen rossz érzés, amikor mást eleve el van döntve, kit vesznek fel.
13-as, megértelek, hogy eleged lett. Idén (vagyis nemsokára jövőre) csupán diákmunkára fogok jelentkezni, máskülönben egyáltalán nem hiányzik.
4-es, nem értem, hogy lehetett ilyen, illetve, hogy ezen rugózik, miközben ott voltál. Sokan bánnak úgy a jelentkezővel, mint egy idiótával, holott pont ők olyanok. Kezdőkre bármit rá lehet fogni, sajnos.
5-ös, sok helyen tudják megalázó helyzetbe hozni a kezdőt, de annál nincs rosszabb, mint amikor mindenki vigyorog s végül vagy nincs visszajelzés vagy elutasítanak. Tudnak feltenni megalázó kérdéseket. Pl amikor nagy hanglejtéssel kérdezk, hogy "És miért ezt a területet választottad?"
7-es, s amikor felhívod őket, nem is tudják, miről van szó...
Sok helyen még a CV-t sem olvassák el.
9-es, örülhettek volna, hogy ezt tudod, s jobb boltban jobban meg is becsülnének.
14-es, a sok munkaadót nem érdeklik a külön kérések. Engem Messengeren hívtak (azóta is gyűlölöm azt a hangot). Megkérdezte, hívhatom, s mondta, hogy 10 perc múlve (épp wc-n voltam, de ezt nem írtam oda). Erre rögtön jött a hang, mintha a falhoz beszélnék.
S milyen érdekes, hogy rögtön kiderül, ha nem olvassák el a CV-t. Egy nő mondta, hogy ők ügyfélközpontú gondolkodást várnak, s ezt hiányolják. Könyörgöm, a kommunikációs készségemet ezzel nyitom!
19# na még ha valaki tanult is szakmát, de sehova nem vesznek fel, vagy max qrva szaros fizetésért. pl tanár-alapítványi munkahely....
mennyi időt pazarolt ilyenre :/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!