Hogy kell munkaviszonyt megszüntetni próbaidő alatt?
Október 31-től 3 hónap próbaidőn vagyok, ugye az január 31-én telik le, de én már 27-én felakarok mondani.
Mi a menete? Tudna valaki segíteni?
Elég e-mail-t írni vagy nyomtatni kell?
És ez így is hatályos, ha "ünnepnapon" közlöm elektronikus formában a főnökkel?
Köszönöm
elég, de szerintem ez az email sunyi és lusta lépés, főleg ha számítanak a munkádra.
én úgy csináltam, hogy bementem a főnökhöz, hogy-
figyi, te is tudod, hogy nevetséges ez az egész ami itt van, a fizetéstől kezdve minden az. komolytalan és kiszámíthatatlan.
-igen tudom.
-én pedig családos ember vagyok, nem érek rá vacakolni ilyen amatőr bandával.
-értem.
-találtam normális munkát, normális pénzért. Ekkor és ekkor kezdek, de x-ig bejövök ide is dolgozni. Rendben van ez neked?
-köszönöm hogy szóltál és igen, persze rendben van...és sajnálom, hogy elmész.
szóval szerintem nem kell visszavonhatatlanul felégetni minden szálat.
mert ha nem mész be és emailt írsz, azzal örökre elásod magad és jellemtelen emberként jelensz meg.
Szerintem is a következő munkanapodon jelezd, hogy találtál mást szeretnél leszámolni. Ha van igény a munkára és tudsz addig amíg nem kezdesz a másik helyen én akkor bejárnék dolgozni.
Így teljesen kultúráltan távozol ami mindkét félnek jó.
Nyilván bemegyek jövőhéten, hiszen a munkaruhámat is vissza kell vinni ilyen esetben...de erősen kétlem, hogy nekem maradnom kellene dolgozni, amíg nem találnak mást helyettem próbaidős azonnali hatályú felmondás esetén.
Mintha minden munkahely valami csoda-klassz terep lenne, ahol megbecsülik a dolgozót és nem lábtörlőnek kezelik.. úgy ír itt némelyik válaszoló.
24-én kaptam egy sms-t délben a főnöktől, hogy áthelyez akkor hétfőtől egy másik városba.
Letette a telefont Karácsonyra hivatkozva :))))
Milyen gerincesek, nem?
Ja ha ők így álltak hozzád akkor ez esetben ne erőlködj. Csak a kötelezőt, hogy lássák kivel van dolguk :)
Következő munkanapon intézd el a felmondást, próbaidő alatt indokolni sem kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!