Ilyen munkakörökbe mi a fenének felsőfokú végzettség?
Szülési szabi után nem akarok visszamenni a családi vállalkozásba, ezért elkezdtem nézegetni milyen irodai munkalehetőségek vannak (jelenleg a piacon, a pocaklakó még odabent van, csak érdekelt a kínálat)
Viszont mindenhol elvárás minimum főiskola (édes mindegy milyen szakon, csak legyen) tapasztalat meg kb sehova nem kell.
Na már most elgondolkodtam, miután 1 hónapja tanítom be a 2 diplomás új kollegínát, (aki baráti alapon fog a helyemen dolgozni nem a végzettsége miatt) aki nem tudott kilépni sem a saját gmail fiókjából, ezért kilépett az összes céges és magán emailezőből az irodai gépen, nem tudja mi az az ügyfélkapu, 1 hónap után is fejjel lefelé szkennel, odáig még el sem jutottam, hogy megkérjem, csináljon pdf-et egy word doksiból, hogy ő pl komolyan jelentkezhetne bármilyen irodai munkára, míg én aki 8 éve egyedül viszem a 2 cégünk teljes irodai részét, ismerek kb minden fontos irodai programot (ányk, e-szignó) stb, infó érettségim meg ECDL-em is van, plusz 2 szakmám, rajtam diploma híján még csak el sem gondolkodna egy cég?
Ellenben bármilyen irodai analfabéta jelentkezhet, ha van egy akármilyen főiskolai végzettsége?
Nem kell szentírásként kezelni az állásoknál az elvárás részt. Ha van tudásod/tapasztalatod, akkor a legtöbb helyen nem olyan fontos a papír.
A diplomát meg azért szokták írni, mert aki már elvégzett egy egyetemet, az legalább írt egy szakdolgozatot, valamennyire tud tanulni és van minimális élettapasztalata és rövid idő alatt meg lehet tanítani a szükséges dolgokra.
A interjút meg arra találták ki, hogy kiszűrjék az olyanokat, mint a kollégád akire panaszkodsz.
Ha neked 8 év tapasztalatod van, akkor ne pályakezdőknek szánt állásokat nézegess.
Köszi a válaszokat!
Jelenleg csak szimplán végiggörgettem 2-3 oldal kínálatát úgy összességében, nem szűrtem kezdőre vagy ilyesmi, az alapján írtam most ide.
Még ez legalább 3 év mire aktuális lesz nekem, csak úgy meglepődtem, eddig soha nem nézegettem állásokat, azonnal a családi vállalkozásban kezdtem, de ott mostanra telt be a pohár :) valamerre mennem kell majd ha nem akarok megbolondulni.
Na azért nálunk is volt egy fénymásolós/szkennelős masina, amit 2 diplomával se tudtam megtanulni kezelni. A többi 2-t bekötött szemmel is tudom használni, csak arra az egyre nem állt rá az agyam.
Ami viszont gáz, hogy wordből pdf-et nem tud létrehoznni. 2 kattintás az egész, ráadásul a szakdolgozatait is elvileg át kellett, hogy mentse pdf-be. Privát gmail fiókot meg nem tanácsos használni, erre van a céges e-mail cím.
Az meg, hogy diplomája van, annyit jelent, van segge magoláshoz és kitartó. Hogy ügyes és kreatív legyen, kiváló problémamegoldó képességgel, azt messze nem jelenti.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!