Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Mit lehet tenni ilyen beosztot...

Mit lehet tenni ilyen beosztottal?

Figyelt kérdés

A kirúgáson kívül, mert ahhoz nincs jogköröm?

Élelmiszeripar, minőségellenőr, másik 7 kollégával együtt. 3 oldal van a laborban, ebből 2 olda 3 műszakban van, mert a termelés folyamatos, az ő oldala nem, alapanyagok mintázása, minbiz stb. tartozik ide. Itt 2 műszakban dolgoznak ketten.

Addig semmi baj vele, amíg egész nap ülhet a székébe és kb. semmit nem kell csinálnia, de azért persze úgy csinál, mint aki dolgozik. 1 éve vagyok a főnöke, előtte helyettes voltam, pontosan tudom mit csinál, a másik 7 is tudja, de mindenkinél okosabbnak képzeli magát.

Az egyik oldalon a kolléganő koronavírusos, így nem jön már idén dolgozni, a másik kettő egész héten 12 órázott úgy, hogy az egyikőjük busszal jár be másik városból. Jövőhétre beosztottam ezt a bizonyos kollégnőt erre az oldalra de úgy, hogy műszakot se kell váltania, ugyanakkor jön, csak épp nem ücsöröghet egész nap, a mintázást stb. majd a váltótársa megcsinálja délután. Erre olyan hisztit csapott (nem az első), hogy miért nem tud a többi 12 órázni, miért mindig ők vannak szivatva. Kb. 3x fordult elő az idén, hogy nekik kellett beugrani pár napra. Nem érti meg, hogy a kolléganő 25km-rő jár be minden nap busszal, nem akarom 2 hétig felesleges terhelni karácsony előtt, hogy aztán lebetegedjenek, folyton azt mondja, hogy neki ugyanannyi bejárni. Velem szemben lakik, 6km-re a cégtől.

Ha bejön egy hűtős alapanyag, akkor szintúgy hisztizik, hogy mindig neki kell mintáznia. Összeírtam neki, hogy egész évben hányszor mintázott ő és hányszor a váltótársa, ő kb. fele annyiszor ilyen alapanyagot, mintha fel sem fogná, egyszerűen folytatja tovább, hogy de mindig ő mintázza.

A konkrét tényeket meghazuttolja. Egyszerűen fogalmam sincs, hogy mivel lehetne leállítani, mert annyira buta.

Ötletek?

2021. dec. 11. 11:32
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
95%
Megkeresni azt ezzel, akinek van jogköre elbocsátani? Nyílt titok, hogy nem dolgozik, nem segíti a kollégáit sem, siránkozik és még neki áll feljebb, ha dolgozni kell, ezek egy része még bizonyítható is, szerintem elég egyértelmű a történet.
2021. dec. 11. 11:36
 2/13 A kérdező kommentje:

Az a baj, hogy az én felettesem is tudja, hogy ilyen, de nen rúgja ki így se. A kedvencem,mikor ez a beosztott meg, fél hozza, hogy engem sározzon. Bezzeg ha én tenném ezt, hogy a vezérigazgatónak a főnököm szidom, egyből repülnék.

De hihetetlenül idegesít már, sem a széo szóbol nem ért, se a csúnyábol. Sőt, a kollégái is leosztják a p.csába ilyenkor, de egyszerűen olyan, mintha nem jutna el az infó az agyaig, mert folytatja

2021. dec. 11. 11:41
 3/13 anonim ***** válasza:
Nem lehet akkor, hogy mondjuk protekciós? Mert akkor semmit sem tehettek, mondjuk így, hogy a felettesed is tudja, hogy mi a helyzet, amúgy sincs rá sok esély. Maximum annyit lehet tenni, hogy mindannyian felkeresitek a felettesed és beszéltek vele így, hátha tud mégis tenni valamit.
2021. dec. 11. 11:45
 4/13 anonim ***** válasza:
79%

Ha jól értem, te egy kisfőnök vagy, aki neki speciel a főnöke, de az elbocsátás, a kirúgás, a felmondás nem a te kompetenciád.

Én kérnék egy időpontot a nagyfőnöktől, vagy a személyügyestől (attól a személytől, akinek - Veled ellentétben - VAN joga, jogköre, hatásköre, kompetenciája elbocsátani) és ha ez megvan, akkor első körben leülnék ezzel a nagyfőnökkel és elétárnám a dolgokat teljes részletességükben, aztán ha ezt ti ketten egymás között már lerendeztétek (és egyezségre jutottatok az elbocsátásáról), akkor másnapra behívatnám az érintettet is, és közölném vele, hogy ki van rúgva (azonnal is ki lehet rúgni, de én mondjuk - mivel mindjárt itt az ünnep - azt mondanám, hogy ezt a hetet még húzza le, aztán mindenki elmegy karácsonyozni-szilveszterezni, és januártól köszönjük, nem tartunk igényt a munkájára.)

2021. dec. 11. 11:46
 5/13 anonim ***** válasza:
94%
Nem kirúgás, de egy írásbeli figyelmeztetést megér. Azt, mint közvetlen főnöke, adhatsz?
2021. dec. 11. 11:47
 6/13 A kérdező kommentje:

Írasbelit elvileg adhatok, az lehet, hogy jó ötlet.

A nagyfőnökkel is tervezek beszélni,más ügyben is kell, de az a baj, hogy őt már ilyen piszlicsaré dolgok nem érdeklik, az én felettesemet kéne, de azt meg nem érdekli, úgy van vele, hogy oldjuk meg

2021. dec. 11. 11:59
 7/13 anonim ***** válasza:
Hol a válaszom???
2021. dec. 11. 12:03
 8/13 anonim ***** válasza:
7: Ahová való, a süllyesztőben. Mégis, mit vártál, amikor hamis vádra buzdítod a kérdezőt??
2021. dec. 11. 12:04
 9/13 anonim ***** válasza:

Én már presztizsből is utána mennék, hogy lássa ki az úr a háznál.

De egyébként felesleges te írod ki a beosztást aztán nem is kell hallgatni amit mond. Ha nem jelenik meg az már jogos ok a kirúgásra.

2021. dec. 11. 13:18
 10/13 A kérdező kommentje:
Az lenne a legegyszerűbb, ha nem is mondaná, aztan magában úgy puffog, ahogy akar. Ezt is mondtam már neki, hogy nem érdekel, hiaba mondja, nem tudok dolgozni úgy, hogy folyamatosan panaszkodik,de hát természetesen ez sem érdekli
2021. dec. 11. 13:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!