Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Hogyan kérjek fizetésemelést?

Hogyan kérjek fizetésemelést?

Figyelt kérdés

Átkerültem egy új pozícióba, mivel az ottaniak közül az egyik dolgozó munkahelyet vált. Amikor átkerültem kérdeztem a vezetőt, hogy ez a váltás jár-e bármilyen anyagi változással is, szóval ráraktak bruttó 20 ezer forintot a fizetésemre.

Betanítás alatt eléggé jóba lettem azzal a kollégával, aki betanított, és a fizetésre került szó, és kiderült, hogy még így is bruttó 130 ezerrel kap többet mint én. (Illetve mindenki ennyivel kap többet azon a területen) Pedig ugyan azokat a nyelveket beszéljük, csak én magasabb szinten, ugyan az a diplománk van, és már ugyan az a pozíciónk.

Hogyan hozzam fel a főnöknek, hogy én is szeretnék ugyan annyit kapni ugyan azért a munkáért, mint amennyit a többi dolgozó a részlegen?

Mert nyilván nem mondhatom azt, hogy a többiek elmondták, hogy mennyit keresnek :D.

2021. dec. 8. 18:30
 1/5 anonim ***** válasza:
0%
Több pénz kéne megmondod a gyászba bele
2021. dec. 8. 19:19
 2/5 anonim ***** válasza:

Az egy dolog, hogy ennyivel kap többet, de arra nem tértél ki, hogy ő hány éve van a pozijában/cégnél, illetve te mennyi ideje vagy ott. Van-e korábbi munkatapasztalatod, vagy most jöttél ki az egyetemről. Mert ne várd azt, hogy egy friss diplomásnak annyit fognak adni, mint egy 20 éve a pályán lévő kollégának.

Egyébként a fizuemelés kérés attól is függ, hogy mennyire félted a munkádat, illetve mennyire van ténylegesen nagy szükség rád. Be lehet játszani a "kaptam egy jobb ajánlatot, de szeretem a céget, így ha megadjátok ugyanazt a bért, akkor szeretnék inkább itt maradni" lapot, csak ne lepődj meg, ha visszautasít. Vagy szimplán elmondhatod azt is, hogy jóval felelősségteljesebbnek érzed ezt a munkakört, és bár értékeled, hogy valamennyit emeltek a béreden, de nem gondolod, hogy ennyit pluszt ér csak ez a váltás. Felhozhatod, hogy jóval több a munka, túlórázni is kell esetleg, itt jobban tudod kamatoztatni a tanulmányaidat /munkatapasztalataidat /nyelvtudásodat, stb. Illetve amit még szeretnek a vezetők, ha azt mondod, hogy nem vagy megelégedve ezzel a bérrel, mert szeretnél már előrébb tartani az életben, ezért szívesen vállalsz be még feladatot a fizetésemelés érdekében. Esetleg felhozhatod ha viszonylag pályakezdő vagy, hogy szaktársaid milyen bérrel helyezkedtek el, és ehhez képest te azt érzed, hogy a diplomád nincs megbecsülve.

Egyébként érdekes, hogy ennyivel kevesebbet keresel, mert elvileg a hr/vezető figyel arra, hogy ne legyen túl nagy különbség és bérfeszültség a dolgozók között. Ha pedig rákérdeznének mennyire gondoltál (bár tapasztalatom szerint nem szoktak) nehogy pont 130-at mondj. :D Hajrá!

2021. dec. 8. 20:51
 3/5 anonim ***** válasza:
Szerintem kérdés mennyi ideje vagy ott, meg mennyi munka tapasztalatod van. Amúgy az egy jó mód, hogy elmondod, hogy úgy látod a területem máshol kb ennyit és ennyit általában a bér, reálisnak gondolja e, hogy itt ezt el tudd érni és mi szükséges hozzá.
2021. dec. 8. 21:24
 4/5 anonim ***** válasza:

Hát én pofátlan szoktam lenni és mindig megnézem partnerkontrollon a bevételt aztán van mivel érvelni :)

[link]

Amúgy meglepő hogy eddig még senki sem lett ettől ideges

2021. dec. 9. 09:28
 5/5 anonim ***** válasza:
Borítsd fel az asztalt :)
2021. dec. 9. 11:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!