Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Oltatlanként nem kapok prémiumot?

Oltatlanként nem kapok prémiumot?

Figyelt kérdés

A munkahelyemen kötelező lett az oltás, amit január 15-ig fel kell vennem. Ha nem veszem fel (nem fogom), akkor 1 éves fizetés nélküli szabadságra küldenek.

A kollégáimat behívták megbeszélésre (összesen négyen vagyunk az irodában), engem viszont nem, és ezen a megbeszélésen mondták el nekik, hogy kapnak prémiumot, viszont nekem, mivel nem vagyok beoltva, nem jár. A mostani fizetéssel pedig meg is jött nekik.

Ilyet csinálhatnak jogilag? Azt tudom, hogy a prémium adása nem kötelező, de megkülönböztethetnek így? Mikor túlórázni kellett, és pakolni, akkor nem volt baj, hogy nem vagyok beoltva?

Nagyon igazságtalannak érzem ezt az egészet, lenne értelme ezzel ügyvédhez fordulni? A főnökömet már kérdeztem ezzel kapcsolatban, ő azt mondta hogy felső utasításra történt ez az egész, ezért neki nem volt beleszólása. A felső utasítás a polgármester volt, nála néztem, hogy mikor van fogadóórája, de a járványhelyzet miatt nincs neki, csak e-mailen lehet vele beszélni.

2021. dec. 5. 18:30
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
70%
Megcsinálhatják
2021. dec. 5. 18:33
 2/13 anonim ***** válasza:
44%
akkor írj neki e-mailt. kö**ögség az biztos.
2021. dec. 5. 19:01
 3/13 anonim ***** válasza:
67%
Bazsi, tegnap még az volt, hogy kirúgnak, változott vasárnap a szabály?
2021. dec. 5. 19:15
 4/13 A kérdező kommentje:

Az email írás már megtörtént, még csak az automatikus emailt kaptam vissza, hogy megkapták az üzenetemet.

Nem tudom ki az a Bazsi, és nálunk a szabályban is csak annyi változott, hogy már nem elég ha átestél á víruson, oltás kell.

2021. dec. 5. 19:29
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
Hát figyu itt az a gond, ha fizetés nélküli szabira küldenek, a TB-t sem fizetik utánad. Neked kell lenyomni a havi majdnem 8000 Ft-ot.
2021. dec. 5. 20:04
 6/13 anonim ***** válasza:
81%

Mi van a szerződésben, kinek jár a prémium, mi szerint állapítják meg?

Van, ahol annak adják, akinek akarják. Ha ez van, akkor simán megtehetik.

Én is megtenném veled.

Cserébe fizetésnélkülin kereshetsz másik állást, aztán felmondhatsz.

2021. dec. 5. 20:42
 7/13 anonim ***** válasza:
53%
Megkérdezném hogy annyira nehéz felvenni azt a szájba vert oltást? Inkább bevállalod a fizetés nélkülit, meg hogy kimaradsz a prémiumokból? Elmész, egy doki belédnyom egy kis nyúlfarnyi tűvel vmi placebót, és ennyi. Én nem értem..
2021. dec. 5. 20:53
 8/13 anonim ***** válasza:
41%
Ja, meg megy a chip... legalább jobban megy majd a matek! :D
2021. dec. 5. 21:29
 9/13 A kérdező kommentje:

A szerződésben nincs szó prémiumról, elméletileg a teljesítményed alapján adják, gyakorlatilag pedig eddig mindig mindenki ugyanannyit kapott, az alapján, hogy mennyi pénzt tudtak erre félretenni.

Nem nehéz felvenni, de szerintem engedjük már meg az embereknek, hogy saját maguk döntsenek erről, és ne ezen múljon a fizetés/prémium/munka vagy igazából bármi más. Nem hiszek az összeesküvésekben, csak szimplán nem akarom felvenni az oltást, tekintve, hogy már átestem a víruson, és lehet, hogy így nagyobb az ellenállásom, mint azoknak, akik már mindhárom oltást felvették.

2021. dec. 5. 21:37
 10/13 A kérdező kommentje:
Ja, és ha csak egy kis placebot kapsz, akkor mitől vannak a mellékhatások? De ebben inkább ne menjünk bele, mert nem akarok az oltás hatékonyságán veszekedni
2021. dec. 5. 21:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!