Frusztrált kolléganővel mit lehet tenni?
Esetleg párnába püfölhetné a haragját. A bokszmérkőzés sem rossz ötlet! :)
El lehet juttatni a pszichológusig is vagy a családsegítő szolgálatot ajánlani számára. Elképzelhető, hogy szörnyű párkapcsolatban él, esetleg otthon terrorizálja valamiért a férje?!
Esetleg haláleset történt vele a közelmúltban - ha az édesanyját vagy édesapját gyászolja, az igazán mély seb lehet. Részvétemet küldöm ismeretlenül is neki!
Esetleg a jelenlegi párjának hunyhattak el a szülei. Elég sokféle oka lehet egy "kibírhatatlannak" tűnő viselkedésnek. GYÁSZMUNKA is van a világon! De nem mindig a "pszichiáter" és a méregipar a megoldás.
Nekem is volt egy ilyen, meg sztem szinte majdnem minden munkahelyen van egy ilyen kolléganő.
Az erős "maximalizmus", tökéletetességre törekvés magunkkal szemben mindig egy erős belső megfelelési kényszerből jön, fontos neki, hogy hogyan látja a külvilág. Egy példa, ha valakit sokszor a szülei erősen leszidták minden jelentéktelen xarért, és ezért úgy érezte, hogyha hibázik, akkor nem fogadják el, vagy hogy nem elég, kevesebbet ér, stb. Innen is jöhet ez a jellemvonás.
Elég nehéz olykor elviselni egy ilyen embert, mert iszonyat hisztis tud lenni, főleg ha xar napja van. Ilyenkor ignor.
Más felől én jeleztm neki többször, hogy egy oldalon állunk, hogy jelezze nyugodtan, ha bármiben szerinte lehetne jobban, hatékonyabban csinálnom adott dolgot. (hogy lássa nem ellenség vagyok, hanem együtt dolgozunk)
Meg az is segített, hogy látta, hogy értek azért a saját területemhez, hogy nem vagyok h*lye. Így bár sokszor volt elviselhetetlen a munka/határidők miatti frusztráció miatt, az tény, de korrekt volt velem, elfogadott. Ezzel a kolléganővel sokan nem jöttek ki, ide is jöttek ezzel hozzám. Engem elfogadott. Nehéz volt elviselni, és együtt dolgozni, tény, de korrekt volt idővel. :D
15: Adtam tanácsot a 6-osban.
És ezt mégis hogy képzeled el? Majd a kérdező gyűlést hív össze a többi kollégával, és megszavaztatja vagy kisorsoltatja, hogy ki hágja meg az elviselhetetlen nőszemélyt? Szerintem túl sok filmet meg sorozatot nézel. Lehet, hogy gagyi vígjátékokban meg sitcomokban létezik és működik ilyesmi, de ez itt a való élet.
És ahogy írom, az az öregasszony, akivel én dolgoztam, is házas volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!