Negatív, energiavámpír, kötözködő, szurkálódó kollégát hogyan lehet kezelni?
Más kollégákkal is így viselkedik?
Azt tudod,hogy milyen viszonyban van a főnökkel? És egyben milyen típusú maga a főnök? Egyébként a munkádra van/volt már többször panasz? Én férfi vagyok,férfiben volt hasonló piócáskodó kollégám.Közöltem vele,hogy nem a felettesem,és ha szerinte nem tudunk együtt dolgozni,mert annyit hibázok,akkor menjen be a főnökhöz,és mondja el neki.Tudtam,hogy úgyis ő fogja megszívni,mert a főnök tisztában volt vele,nincs különösebb probléma a munkámmal,és ilyen önjelölt árulkodókat nem vesz komolyan.Kiküldte azzal,hogy majd ha nekem van valami problémám,én menjek be.
Miután lepattant a falról, elkezdett jópofán beszélgetni velem,érdekes módon:D
Aztán szerencsére át is helyezték máshová.
Az kellene, hogy akikkel hasonlóan viselkedik, ők is így lépnének fel ellene.
Gondolom "főnöknek szólni nem lehet", mert akkor az a válasz, hogy "ez munkahely, nem kívánságműsor hogy kivel akarsz együtt dolgozni", illetve - ha emberismerete hibázik a főnöknek, elkezdheti, hogy "a másik egy földreszállt angyal és a probléma veled van, hogy nem jössz ki vele jól".
Persze arról se érdemes pletykálni másokkal, hogy "X hogy viselkedik", mert akkor "pletyka van..."
Egyébként "ne aggódj", ha zárkózott lennél, akkor meg azért találna meg a bántalmazó-típusú illető.
Nekem más a módszerem ilyen helyzetekre.
Még a sorkatonai szolgálatom idején fejlesztettem ki. Ez a más emberek tisztelete. Egyenrangúként kell beszélgetni alsóbb és fölsőbbrendű emberekkel is. Ha nem hagyod magad kizökkenteni, ők fognak alkalmazkodni hozzád. El kell engedni a füled mellett a csúnya beszédet, és csak azt meghallani, ami valóban fontos, és mindig higgadtan, normálisan beszélgetni.
Ezt tényleg csak te tudod megoldnai, mások nem szólhatnak bele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!