Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Próbaidő alatt felmondás...

Próbaidő alatt felmondás előtt mennyi idővel érdemes szólni, hogy mikortól nem leszek soha többé?

Figyelt kérdés
Mivel kiszùrni sem akarok senkivel, hogy találjanak embert.
2021. nov. 9. 21:22
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Nem feltétlenül.

Volt olyan ismerősöm, akinek ilyen helyzetben azt mondták, hogy azért jó lenne, ha letöltené még a hónapot.

Utána elengedték.

2021. nov. 10. 08:39
 12/14 A kérdező kommentje:
Hihetetlen mennyi a xar meló
2021. nov. 10. 08:57
 13/14 anonim ***** válasza:
85%
Ne legyél jótékonysági intézmény. Ha el szeretnél menni, akkor közöld, max mondhatod, ha szükséges maradsz még egy hetet, de a legtöbb helyen nem élnek ezzel, hanem másnaptól már nem kell bejönni. De általában a próbaidőssel úgy számolnak, hogy nem akkora érvégés ha elmegy. Max akkor maradnék, ha jól fizető munkáról van szó, bérminimumosért ne éri meg maradni.
2021. nov. 10. 09:10
 14/14 anonim ***** válasza:
77%

11 olyan nincs, hogy előbb nem engedik el. Az ismerősöd igent mondott, mikor jelezték, ezért maradt. Ő döntött így.

Nézd, ahol velem is korrektek voltak és tudtam, hogy nehéz hamar mást találni, ott én is felajánlottam, hogy ha kell, egy hetet tudok maradni. (Utána kezdek a másik helyen).

Olyan is volt nekem is, hogy megkérdezték ezt a napot még végigdolgozom-e? Ott az vót a max, mert a főnök nő miatt ment el mindenki.

De olyan is volt, ahol mikor kérdeztek “meddig gondoltam maradni” kerek perec megmondtam, hogy ma vagy max holnap még, de csak hogy átadjam rendesen a dolgokat amik vannak.

Sehol nem kekeckedtek, sehol nem bunkóztak. Sőt, megmerem kockáztatni, hogy kolléga éppen ott bunkózott volna, ha maradok még 1-2 hetet amiatt, amiért elmegyek és neki majd nehéz lesz.

Lehet itt jófejnek lenni, de érdemes meggondolni hol leszel jófej, és érdekes tisztában kenni a jogaiddal is. Nem azért járunk be dolgozni, mert a főnökünk szépen megkér, vagy mert éppen fenyegetőzik és bunkó velünk... Azt azért tudd, hogy a főnököd is a saját érdeket nézi, nem a tiedet. Az ő érdeke, hogy legyen ember és a munka meglegyen. A tied meg az hogy normális helyen legyél normális fizetésért. Ha ez a 2 ütközik, nyilván h*lye leszel a főnök érdekeit a sajátod elé helyezni.. különben csúnyán ki leszel még használva. Ez a valóság.

2021. nov. 10. 09:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!