Köteles vagyok 8 órában dolgozni a 4 órás papírommal ha 8 órás papírt ígértek de a mai napig nem láttam?
felvettek 4 órába 4 órás papírral. Oké.
Majd azt mondták átvesznek 8 órába. Oké.
Majd azt mondták jön a módosított papír, de addig is járjak be 8ba.
2 hete bejárok 8ba papír még sehol.
Mi lenne, ha felállnék 4 óra után? majd ha lesz papír a 8órl bejárok 8ba.
Hivatalosan munkaidőn kívül, tehát 4 óránál többet nem lehetnél ott.
Azonban a legtöbb munkáltató ha csak simán fognád magad és felállnál 4 óra ledolgozott munka után közölné, hogy akkor többet be sem kell menni.. Magyarországon ez a rendszer.
Vagy tűröd, vagy felmondasz / kirúgatod magad.
Esetleg még a munkaügyi központba tudsz egyébként bemenni, ott elmondod, hogy ez a helyzet, mit lehet vele kezdeni. Névtelen bejelentést lehet tenni a cég ellen, ekkor a munkaügyiből véletlen kimennek ellenőrizni. Na olyankor pl ha Te bent vagy, de már nem kellene, akkor megkérdezik, hogy veled és a papírjaiddal mizu.
Nyilván a bejelentés csak bármiféle 'vergődés' előtt működik név nélkül, utána valószínű levágják, hogy Te voltál.
Ma felálltam a 4 óra lejártakor és eljöttem. Mondtam a szerződésre holnapig várok, ha akkor sincs, akkor marad a 4 óra és persze a + 2 hetes napi 4 órákat (10x 4 = 40 óra) elvárom kifizetni vagy akkor csúsztatok.
Akkor na nem fizetnek 2 hetet nem is megyek mert csúsztatok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!