Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Megengedi ezt a törvény?

Megengedi ezt a törvény?

Figyelt kérdés

Munkahelyemen a női öltöző, és az ebédlő egy helyiségben van. A helyiség van két négyzetméter kb, és egy függönnyel sincs elválasztva a két dolog egymástól. Az ebédlő végében van két darab szekrény, meg egy kisebb fotel és elvileg az a női öltöző. A fotel mellett van egy hűtő, azon egy mikró, a végében pedig egy kisasztal, az pedig az étkező.

Arra hivatkozva, hogy ezt a munkakört nem nagyon szoktàk nők betölteni ennyi a "női öltöző". Most viszont ezt a munkakört mégis nő tölti be, én. Igaz, egyedül vagyok valóban a férfiak között, meg nem szoktam öltözni, csak érdekelne, hogy ez így törvényes-e. Nyilván nem fogok ilyenért balhézni, tényleg csak kíváncsi vagyok.

Lehet viccesen hangzik, de a kérdés komoly.

Csak értelmes válaszokat kérek!

2021. nov. 5. 11:56
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:

Nagyon pici hűtő van, meg két nagyon pici szekrény egymás mellett, végében egy darab kicsi asztal. Akkor legyen három négyzetméter, tragédia, hogy csak tippeltem. Jól megfogtad a kérdés lényegét, ez igen!!!

A formaruha olyan, hogy biztonsági őr formaruha, gyakorló nadrág, meg ing. Igen, le kell venni az utcai nadrágot, meg a felsőt is. Az étkező nem kulcsolható, és mint írtam szabad bejárása van az érkezőbe bárkinek. És még függöny sincs a két dolog között, ezt is leírtam.

2021. nov. 5. 14:43
 12/16 A kérdező kommentje:
Étkező*
2021. nov. 5. 14:44
 13/16 anonim ***** válasza:

Hát akkor azért valamit találjanak ki a főnökök.

Női WC pl. van?

2021. nov. 5. 15:31
 14/16 A kérdező kommentje:
Női wc van, igen. Az normális.
2021. nov. 5. 18:22
 15/16 A kérdező kommentje:
Azt elfelejtettem említeni, hogy a két szekrény az étkezőben az is tele van pakolva tányérral, pohárral, meg egyéb evőeszközökkel, de elvileg tényleg az a női öltöző(mármint az egy darab fotel meg a két pici szekrény evőeszközökkel).
2021. nov. 5. 18:24
 16/16 anonim ***** válasza:

Szabály szerint ez öltözőnek kevés, de a leírásod szerinti esetben nem is kötelező öltözőnek lennie ott.

A munkahelyi öltözőt a 3/2002 SZCSM–EüM együttes rendelet szabályozza (címe:a munkahelyek munkavédelmi követelményeinek minimális szintjéről)

18. §

(1) A munkavállalók részére megfelelő öltözőt kell biztosítani, ha a munkavégzéshez külön munkaruhát, védőruhát kell viselniük és – egészségügyi okok miatt, vagy a munkavállalók korára, nemére tekintettel – nem várható el tőlük, hogy máshol öltözzenek át. Amennyiben nincs szükség kiépített öltözőre, akkor valamennyi munkavállaló részére biztosítani kell olyan zárható helyet, ahol a munkahelyen nem viselt ruháit tarthatja.

(2) Az öltözőket a nők és a férfiak részére el kell választani, illetve elkülönített használatukat biztosítani kell. Megfelelő szervezési intézkedések kialakításával és megtartásával tíz főt meg nem haladó munkavállalói létszámnál egy időben nem használható női-férfi közös öltözőt lehet kialakítani.

(3) Az öltözőnek könnyen megközelíthetőnek és megfelelő méretűnek kell lennie, és azt ülőhelyekkel kell ellátni.

(4) Az öltöző alapterületét úgy kell kialakítani, hogy az ott öltöző munkavállalók egymást ne akadályozzák. Öltözőszekrényenként legalább 0,50 m2-nyi alapterületet kell biztosítani. Az öltöző minimális alapterülete 6 m2.

2021. nov. 6. 11:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!