Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Megengedi ezt a törvény?

Megengedi ezt a törvény?

Figyelt kérdés

Munkahelyemen a női öltöző, és az ebédlő egy helyiségben van. A helyiség van két négyzetméter kb, és egy függönnyel sincs elválasztva a két dolog egymástól. Az ebédlő végében van két darab szekrény, meg egy kisebb fotel és elvileg az a női öltöző. A fotel mellett van egy hűtő, azon egy mikró, a végében pedig egy kisasztal, az pedig az étkező.

Arra hivatkozva, hogy ezt a munkakört nem nagyon szoktàk nők betölteni ennyi a "női öltöző". Most viszont ezt a munkakört mégis nő tölti be, én. Igaz, egyedül vagyok valóban a férfiak között, meg nem szoktam öltözni, csak érdekelne, hogy ez így törvényes-e. Nyilván nem fogok ilyenért balhézni, tényleg csak kíváncsi vagyok.

Lehet viccesen hangzik, de a kérdés komoly.

Csak értelmes válaszokat kérek!

2021. nov. 5. 11:56
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
31%
Várj, miért kell egyáltalán öltöző?
2021. nov. 5. 12:03
 2/16 A kérdező kommentje:

Úgy tudom, hogy a legtöbb munkahelyen köteles a munkáltató öltözőt biztosítani. Nekünk is van formaruhànk, ha akarnék akkor akár öltözhetnék bent is. Ráadásul 24 órát a munkahelyemen töltök, illene valami szekrény is, ahová be tudok cuccolni, ne kelljen mindent mindennap vinnem. Szerintem járna normális öltöző. Férfi öltöző van, ott van sok szekrény, stb. 1-2 cuccomat le szoktam rakni oda.

Az étkezőt meg nem csak mi hasznàljuk, oda bemehet bárki, lényegében ott nem is érdemes semmit hagyni. A férfi öltözőt legalább csak a kollégák használják, szóval onnan kicsi az esély, hogy bármi eltűnik.

Szerinted mégis minek kell egy öltöző?

2021. nov. 5. 12:07
 3/16 anonim ***** válasza:
70%

Jó, hát nem mindegy, hogy pl úszóoktató vagy és nincs öltöző, vagy csak egy kabátot kell levenni télen és ennyi, kell egy fogas.

Nekem még nem volt sok munkahelyem, mert fiatal vagyok, szóval tényleg nem tudom. Nyilván a sporthelyeken kellene lennie, de más munkahelyemen nincs/nem volt. De nem is volt szükség rá. Ezért kérdeztem.

2021. nov. 5. 12:12
 4/16 anonim ***** válasza:
Attól is függ hányan folgoztok ottt
2021. nov. 5. 12:12
 5/16 A kérdező kommentje:
Összesen hatan vagyunk, egy műszakban ketten, ha tanítunk be valakit, akkor hárman. Hat ember közül én vagyok egyedül nő. Azonban a szinten többen vagyunk, mert a mi szintünkön van két iroda, meg vonulnak át a dolgozók is, szóval az étkezőbe(ami egyben "női öltöző") bárki bemehet. A férfi öltöző zártabb, oda csak a kollégák mehetnek be.
2021. nov. 5. 12:18
 6/16 anonim ***** válasza:

Meg van szabva az öltöző szükségessége, sőt, az egy főre jutó m2 is. Nyilván a helyiségek száma, nagysága a korlát, hogy nem tudnak neked külön női öltözőt biztosítani.

A 3# válaszolónak megjegyezném, hogy sokkal több az a munkahely, ahol szükség van átöltözni. Nyilván nem irodai munkára kell gondolni.

De pl. egy élelmiszeripari gyárban (akár konzerv, akár tejipar, húsipar), vegyiparban, "koszos" munkahelyeken.

Legfőképpen védelmi célt szolgál a munkaruha, akár mechanikai sérülésektől, akár vegyi, többnyire acélbetétes cipő is szükséges főleg ott, ahol targonca jár.

De lehet egyenruha is, például egy élelmiszerüzletben.

Kórházakat, eü intézményeket nem is említem.

2021. nov. 5. 12:38
 7/16 anonim ***** válasza:
Azért egy normális, zárható szekrény lenne a minimum. Ha még a függönyös megoldást be is nyeli az ember, szekrény legyen már.
2021. nov. 5. 13:00
 8/16 anonim ***** válasza:

Nem mindegy, át kell-e úgy öltözni, hogy a blúzodat-nadrágodat leveted.

Ha pl. a formaruha egy köpenyt jelent, amit rávesz az ember az utcai ruhájára, akkor rendben van ez az elrendezés. De ha pl. eü. dolgozó vagy, vagy konyhás, vagy hegesztő vagy bármi más olyan, amihez pl. nadrágot kell cserélni, akkor valami megoldást kéne keresnie a főnököknek erre.

Megoldás lehet az is, ha az étkező ajtajára kulcsot tesznek, és te bezárod arra a pár percre, amikor munkakezdéskor és a végén átöltözöl.

2021. nov. 5. 13:01
 9/16 anonim válasza:
69%
Szerintem a női dolgozóknak is ugyan úgy kellene öltözőt és zuhanyzót is biztosítani mint a férfiaknak.
2021. nov. 5. 13:23
 10/16 anonim ***** válasza:
39%
Matekból te sem voltál túl jó, a felsorolt dolgok már önmagukban nem férnek el fizikailag 2 nm-en
2021. nov. 5. 13:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!