Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Kinek lett kötelező oltás...

Kinek lett kötelező oltás munkahelyén? Akkor sem veszed fel kötelezi munkáltatód?

Figyelt kérdés
2021. nov. 3. 11:37
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
34%
Tudnám miért hiszi azt ennyi ember, hogy pótolhatatlan... Főleg azok, akinek annyi agya sincs, hogy beoltassa magát. Nagy eszmei értéket nem képeztek, betanított munkára meg könnyen lehet találni bárkit
2021. nov. 3. 14:18
 12/19 anonim ***** válasza:
71%

Azok a helyek is várják ám őket, ahol nem kötelezik őket oltásra. ;) Csak mondom.

Tehát azok a cégek, ahol mondjuk szenvednek a szakképzettek hiányától, mert hiány van, és most esetleg felmondanak, más helyen most könnyebb lesz odacsábítani és ki is használhatják ezt a helyzetet.

(Én oltott vagyok. Párom vezetői poziban nem, ha ilyen lenne ő is inkább felmondana bármikor. ÉS nem félünk, hogy nem találna munkát, bár tény, hogy mindenki pótolható. :))) )

2021. nov. 3. 14:31
 13/19 anonim ***** válasza:
55%

Hát, nekünk mondjuk jobban megéri betanítani néhány új embert, mint hónapokig megint azt játszani, hogy a csapat nagy része ki van dőlve mert beteg.

2021. nov. 3. 14:40
 14/19 anonim ***** válasza:
35%

Nyugi, ugyanúgy kidől az oltott is. Nálunk folyton azok nyűglődnek valamivel.

2021. nov. 3. 14:44
 15/19 anonim ***** válasza:
71%

Nálunk amióta az emberek túlnyomó többsége be van oltva, azóta nincs ilyen gond... előtte részlegek álltak le, mert nem volt aki bemenjen melózni.

2021. nov. 3. 14:46
 16/19 anonim ***** válasza:
53%

13

úristen, ezt most úgy mondod, mintha oltottként nem kapná el az ember ugyanúgy? Tudod egyáltalán mire jó az oltás, vagy azt hitted oltottan nem fogod elkapni? Híreket amúgy nézel? :D

Én oltva vagyok, de munkahelyen is oltottak is simán karanténban vannak sajnos, ahogy perpill egy baráti pár is.. OLTVA. Csak szólok. Az oltás nem erre jó, hogy ne kapd el. Az oltott ugyanúgy továbbadja másoknak, csak rajta kevesebb eséllyel jönnek ki durva tünetek. Ergo még észrevétlenebb is a dolog.

2021. nov. 3. 14:47
 17/19 anonim ***** válasza:
76%

Nyilván elkaphatja, de - ahogy te is írod - nem lesznek durva tünetei (legalábbis sokkal kisebb eséllyel). Sehol sem állítottam másképp.

Mint írtam azóta, saját példánkon látom hogy megoldotta a problémát. Aki elkapja az dolgozik otthonról. Ezelőtt nem tudott, mert rosszul volt, lázasan senki nem dolgozott.

2021. nov. 3. 14:50
 18/19 anonim ***** válasza:

Nálunk most kellett felmérni, hány ember van oltva, nagyjából 80-20% az arány az oltottak javára, úgyhogy jó eséllyel nem lesz kötelező, de nem is volt senki, aki azt mondta, hogy ő biztosan nem oltat, inkább azért nincsenek oltva, mert leszarják az egészet.

Ezelőtt egyébként sosem volt nálunk ez téma, magánügy volt, ki mikor mit oltat, vagy nem oltat, egyszer merült fel, mikor csapatépítőt szerveztünk, akkor is csak azért, mert nehogy valaki azért maradjon ki, mert nincs védettségije, és olyan helyre megyünk, ahol kérik.

Voltunk egyébként covidosak is sokan, az oltatlanok közül sokan épp azért veszik ilyen lazán, mert két ember kivételével egy náthával voltunk karanténban. Annak a kettőnek se volt komolyabb baja, nem voltak kórházban, lázasak voltak 1-2 napig, meg köhögtek. Esettanulmánynak érdekes volt, az első pozitív covidosig mindenkinek nagy volt a pogája, aztán mikor mondták, hogy covidos a kolléga, és holnap mindenkit tesztelnek, akkor kitört a pánik, aztán mikor mindenki visszajött a karanténból, akkor úgy éreztük magunkat, mint érettségi után, hogy "ettől féltünk ennyire?!"

Én örülök egyébként, hogy teszteltek, mert egy kis orrfolyással még simán mentem volna dolgozni, és megfertőztem volna egy csomó ügyfelet (oké, maszkot hordtam... De én is elkaptam valahogy.)

2021. nov. 5. 03:34
 19/19 anonim ***** válasza:
100%
Engem nem rúgtak ki így se. Megmondtam, hogy akkor meddig dolgozhatok, de a főnök azt mondta, megoldja h ne keljen, csak ott ne hagyjam a céget.
2021. nov. 6. 17:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!