Mit szólnál, ha valaki úgy nevezné magát a kollégádnak, hogy nincs is meg a szakirányú végzettsége az adott foglalkozás gyakorlásához?
mondjuk cukrásznak hívja magát, de nincs cukrász végzettsége, vagy műsorvezetőnek nevezi magát, de sosem járt médiaszakra/televíziós újságíró szakra, vagy sminkesnek hívja magát, de nincs makeup artist végzettsége, vagy színésznek hívja magát, de sosem végzett színművészetit... a sor folytatható.
tehát se végzettség, se tudás, csak épp belekontárkodik, és önmeghatározása szerint ő ez és ez.
Ha valakikkel egyutt dolgozom akkor kolleganak hívom, nert egy helyen egy csapatban vagyunk.
De attól hogy kollegak vagyunk , és akár egy projekten dolgozunk az informatikusbol nem lesz laborans, meg belolem sem informatikus. Biztos van olyan eset is ahol nincs jelentosege a vegzettsegnek,de ott is vagy tenyleg nincs vagy a fonokseg gaz es nem ért hozzá. Mindket esetet tapasztaltam mar kulonbozo helyeken. Dolgoztam olyan helyen ahol a mai napig nem ertik hogy manualisan lehet hogy úgy ahogy be tudod tanítani xy- t ugyanarra a munkara, de nem erti mit miert csinal es ami a legfontosabb hogy a hibakat nem fogja eszrevenni, sem azt ha nem megfeleloen dolgozik. Vannak olyan teruletek ahol nagyon sok a rejtett kockazat, ott gáz a megfelelo vegzettseg hianya. De azt is elhiszem hogy vannak esetek ahol nem szamít, es fontosabb a tapasztalat, ügyesseg stb. Pl dolgoztam bolti eladokent is vegzettseg nelkul. Az mondjuk igaz hogy hallgattam azokra a kollegakra akik ezt tanultak, pl vevoi panasz stb eseten, de ha megtanulja az ember akkor vegzettseg nelkul is meg lehet csinalni.
Én alapból egy olyan ágazatban dolgozom , ahol az emberek nagyobb részének nincs szakirányú végzettsége vagy diplomája , és senkit nem érdekel.. Nekem van, aztán vannak nálam ezerszer jobbak és tapasztaltabbak is akik diploma nélkül,a tudásuk miatt keresnek nettó 1-1,5 milliót.
Azt elfeljted,hogy akinek nincs papírja , ugyanúgy magára kellett szednie a tudást , azt meg nem a legyek hordják össze .. persze most nem ilyen állami kamu pozíciókról beszélek,ahol az a fontos ,hogy valakinek a valakije vagy aztán azért kapod a pénzedet .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!