Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Mit szólnál, ha valaki úgy...

Mit szólnál, ha valaki úgy nevezné magát a kollégádnak, hogy nincs is meg a szakirányú végzettsége az adott foglalkozás gyakorlásához?

Figyelt kérdés

mondjuk cukrásznak hívja magát, de nincs cukrász végzettsége, vagy műsorvezetőnek nevezi magát, de sosem járt médiaszakra/televíziós újságíró szakra, vagy sminkesnek hívja magát, de nincs makeup artist végzettsége, vagy színésznek hívja magát, de sosem végzett színművészetit... a sor folytatható.

tehát se végzettség, se tudás, csak épp belekontárkodik, és önmeghatározása szerint ő ez és ez.

2021. okt. 23. 16:20
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
77%
Hat kerdezo, az ilyeneket, mint te hívják szakbarbanak
2021. okt. 23. 17:22
 12/24 anonim ***** válasza:
85%

"vagy színésznek hívja magát, de sosem végzett színművészetit... "

Jó tudni, hogy sok híres, nemzetközileg elismert színész nem is színész.

2021. okt. 23. 17:23
 13/24 A kérdező kommentje:

12

más elmegy egyszer, többször a színműre felvételizni, bejut, végigcsinálja a megterhelő és minden szempontból nehéz 5 éves egyetemet.

majd jön akárki akárhonnan, és bekerül egy darabba v. filmbe, zéró szakmai tudással, felkészültséggel...

teljesen természetes, h. nincs alapja színésznek nevezni magát.

külföldön másképp működik a színészképzés, ami megkülönbözteti a magyartól lifelong learning szemlélet, már régóta a pályán lévők is évente, kétévente beiratkoznak színészkurzusokra, ami néhány hetes vagy hónapos tréningek, és folyamatosan frissen tartják a tudásukat, képzik magukat.

egy a lényeg: tanulnak, tesznek érte, szakmai alázat.

11

nem vagy tisztában a szakbarbár jelentésével.

2021. okt. 23. 17:37
 14/24 anonim ***** válasza:
87%

"majd jön akárki akárhonnan, és bekerül egy darabba v. filmbe, zéró szakmai tudással, felkészültséggel..."

Biztos nem ok nélkül került be. Az is biztos, hogy nehéz megemészteni, hogy hiába tanul valaki, nem olyan tehetséges, mint más öszötnösen.

2021. okt. 23. 17:43
 15/24 anonim ***** válasza:
54%
A főnököm úgy a főnököm, hogy semmi köze a szakmához bizonyítvàny szerint, a nagyfőnök ugyanez. Ezek után én nem szólok semmit.
2021. okt. 23. 18:12
 16/24 anonim ***** válasza:
81%
Azért el ne ájulj már magadtól.
2021. okt. 23. 18:23
 17/24 anonim ***** válasza:
100%
Ha együtt dolgozunk, akkor joggal nevezheti magát a kollégámnak. Még ha hülye is, vagy álomvilágban él, hogy ő xy, akkor is kolléga.
2021. okt. 23. 19:15
 18/24 anonim ***** válasza:
85%
Na az ilyen "kollégától" kíméljen meg mindenkit a sors mint a kérdező.
2021. okt. 23. 19:45
 19/24 anonim ***** válasza:
100%
Én híve vagyok annak, hogy az ember tanulja ki elméletben amit csinál, de alapvetően, ha abban a szakmában dolgozik miért ne nevezhetné magát kollégának?
2021. okt. 23. 20:09
 20/24 Metionin ***** válasza:
70%
Semmit, én nem szoktam ilyeneken lovagolni. Viszont ha a legközelebbi fellépésen letáncosoznak vagy leszínészeznek, vagy ha netán leművészeznek ha meglátják egy festményemet, majd jól lecseszem őket, hogy ne nevezzenek így, mert csak hobbiból csinálom 15-20 éve :D
2021. okt. 23. 20:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!