Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Munka egyetem mellett. Nektek...

Munka egyetem mellett. Nektek segített vagy csak több nehézséget okozott?

Figyelt kérdés

Ebben a félévben kevesebb órám van az egyetemen, amitől a tanulnivaló mennyisége változatlanul sok, de úgy érzem elveszek a sok felszabadult időben, üresek a napjaim, nem történik semmi, minden monoton és ingerszegény. Soha nem volt semmiféle problémám a tanulással, de az elmúlt covidos-lezárásos-távoktatásos időszak eléggé megtépázta a mentális egészségem és szerintem ez állhat a probléma hátterében. Mindent úgy csinálok mint korábban (pl. megvannak a kialakult tanulási módszereim, beosztom az időmet, felosztom a feladatokat) mégsem haladok, sokkal nehezebben koncentrálok, kevesebb a motivációm, többet stresszelek, szorongok, sírok stb., szóval elég rossz passzban vagyok.

Most adódott egy szakmai gyakorlat lehetőség (fizetetlen, max. 3 hónap, valamilyen irodai munka) és gondolkozom rajta, hogy érdemes lenne-e kipróbálni. Nem tudom, hogy segítene és feldobná a napjaimat, változatosabb lenne, energikusabb és produktívabb lennék stb. vagy esetleg pont ellenkezőleg, csak újabb terhet jelentene, kevesebb időm lenne a tanulmányaimra, többet stresszelnék, szoronganék stb. miatta.

2021. okt. 23. 14:25
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:
Ez a kérdés egyáltalán nem aktuális jelenleg, csak pár év múlva fogok végezni az egyetemmel ugyanis az alapszak után még tovább szeretnék tanulni. Így egyáltalán nem gond, hogy ezen a munkahelyen nem maradhatnék vagy nem fizet, most nem is célom hosszútávú munkát találni. Jelen állás szerint tanítani szeretnék majd a jövőben, de ez még alakul. Egyáltalán nem tartok attól, hogy hogyan fogok tudni elhelyezkedni, miből fogok megélni stb., ahogy mondtad 8 általánossal is lehet munkát találni és a mai világ már nem úgy működik, hogy az ember csak és kizárólag a végzettségének megfelelően helyezkedhet el, sőt. Vannak a szakomon végzett ismerőseim, ők is el tudtak helyezkedni minden gond nélkül. Viszont a lényeg az, hogy a kérdés még mindig nem erről szól.
2021. okt. 23. 15:41
 12/14 A kérdező kommentje:
A többieknek köszönöm!
2021. okt. 23. 15:42
 13/14 Metionin ***** válasza:
100%
Nekem segített, mert nem haltam éhen és abból fizettem a kolit is. Ha nincs szükséged megélhetés miatt a munkára, akkor is azt mondom, hogy tegyél vele egy próbát, ha nem jön be, ott hagyod. Meg ha amúgy is max 3 hónap, akkor nem veszítesz vele sokat, ha annyira nem tetszik sem. Önéletrajzban viszont jól mutat.
2021. okt. 23. 17:34
 14/14 anonim ***** válasza:
96%
Segített, mondjuk én szakmában dolgoztam már akkor is, szóval előnyös volt minden téren
2021. okt. 23. 20:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!