Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Hogy működik a felmondás?

Hogy működik a felmondás?

Figyelt kérdés

Ez az első munkahelyem. Hétfőn már kezdenék másik cégnél, de holnap még dolgozom. Felmondási időm nincs. Hirtelen jött az ajánlat másik cégtől, így hirtelen kell lépnem, tudom nem túl tiszta dolog, de vagy elvállalom a másik helyet, vagy úszik a dolog. Ráadásul ezen a munkahelyen egyébként sem bànnak úgy vélem, hogy megérdemeljék azt, hogy időben szóljak nekik, de ez már mellékes.

Szóval próbaidőn vagyok. A főnököm nagyon ritkán jön be hozzánk, kb havi egyszer egy órára, tehát a munkahelyemen nincs főnököm bent. Írjam meg a felmondàsomat, és telefonáljak a főnöknek, hogy jöjjön be érte? Én bevinni nem tudom neki sehova, ő egész nap megy mindenféle, irodája sincs sehol, szóval szerintem más megoldás nincs.

A felmondás két példányos egyébként? Egyet oda adok a főnöknek, a másik meg marad nálam? Vagy hogy működik?

2021. okt. 15. 18:00
 1/9 A kérdező kommentje:
Velem*
2021. okt. 15. 18:01
 2/9 anonim ***** válasza:
77%
A felmondást minél előbb közöld a fönököddel írásban, erre az email is alkalmas. Az mondjuk érdekes, hogy ez este 6-kor jut eszedbe.
2021. okt. 15. 18:26
 3/9 A kérdező kommentje:
Holnap még ott dolgozok. Email címe nincs a főnökömnek. Majd holnap telefonálok neki munkában. Egyébként most hívtak a másik cégtől nemrég, hogy hétfőn kezdhetek.
2021. okt. 15. 18:28
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
És ezt mégis hogy gondoltad Péntek 18 órakor kivitelezni? Jön a hétvége, senki nem fog értesülni róla, hétfőn meg már új helyre mész be dolgozni??? Ezt így hogy képzeled?
2021. okt. 15. 18:30
 5/9 A kérdező kommentje:

Az új helyen alkalmival leszek bejelentve, szóval a két munkahely nem fogja "zavarni" egymást, hiába leszek még hétfőn bejelentve az előzőnél.

Egyébként, mint írtam most értesítettek engem is, hogy hétfőn kezdek.

2021. okt. 15. 18:32
 6/9 A kérdező kommentje:
Egyébként a főnök számít rá kb két hete, hogy menni fogok, sőt tudja mindenki, nem lesz meglepetés. Jelenleg is van felvétel nálunk.
2021. okt. 15. 18:37
 7/9 anonim ***** válasza:

Normális munkáltató megvárja a munkavállalót, nincs olyan, hogy hétfőn kezdeni kell, hanem megkérdezi, hogy mikor tudnál előreláthatóan kezdeni. Szerintem úgy korrekt, hogy az ember legalább néhány napot ráhagy, nem csak kalap-kabát egyik napról a másikra lelép. Milyen dolog ez? Egyébként akár sms-ben is meg lehet írni a munkáltatónak a felmondást, az is írásos formának minősül, de sok olyan van, aki se szó-se beszéd nem jön be, úgyse tud mit kezdeni a főnök... Ha hivatalos akarsz lenni, akkor a google-ban találsz jó pár mintát a papír alapú felmondáshoz.

Amúgy mostanában nagyon nagy divat lett ez a "holnaptól nem jövök" című szöveg, főleg a fiatal munkavállalók részéről, remélem egyszer visszanyal a fagyi és neked fogják beközölni, hogy holnaptól nem kell jönni... Attól még a számlák jönni fognak, ne aggódj!:)

2021. okt. 15. 18:52
 8/9 A kérdező kommentje:
Ez egy alja hely, nem érdemlik meg azt, hogy időben szóljak, mint írtam. Múltkor a fizetésem sem volt rendben, mindenki helyett én túlórázok, 280-300 órákat dolgozok, az órabérem 700 ft, a kollégákat is ölik egymást, a főnök is állandóan csesztet minket idióta indokok miatt, például, hogy nincs bedugva a felső a nadrágba (wtf?). Én ezt nem csinálom. Négy szakmám van, nem maradok ilyen helyen, és épphogy annyira leszek "korrekt", mint ők, ennyi. Holnap ledolgozom műszakot, felmondok, és ennyi volt.
2021. okt. 15. 20:32
 9/9 Benyovszky Oszkár ***** válasza:
Ha nem telt le még a próbaidő, ami harminc nap, akkor akár bejelentheted szóban hogy holnaptól nem jössz, és akkor nem is fogsz menni. Három hónapon túl van felmondási idő, ami ha jól tudom minden esetben két hét. Kiszámolják a béred és kifizetik, jó esetben, de ha ilyen aljadék hely akkor még azon is csalni fognak amit ne hagyj annyiban, fordulj munkaügyi ügyvédhez. A két munkahely nem kavar be egymásnak, van olyan aki egyszerre három helyen van bejelentve.
2021. okt. 17. 20:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!