Ez jó indok lehet egy felmondásra?
A gyárunk folyamatos 4 műszakban megy, 12 órában...
2 nap munka, 2 nap pihenőkkel...
Most állt át, de engem nem raktak be műszakba, hanem meghagytak h-p 3 műszakban, ilyen tölteléknek...
Az a gond, hogy 30 km-re lakom, buszjárat 3 műszakhoz nem nagyon van, autóval kell járni, ami elvisz havi 40 ezret...
A 2 műszakhoz pont lenne buszom, töredéke ktg-ből kijönnék bejárásnak...
Nem hinném, hogy lehetne egyezkedni... :(
Ez miatt gondoltam, hogy keresek más munkát, ahova esetleg busszal is megoldható lenne...
Mások szoktak ilyesmi miatt munkát váltani?
Dolgozó a felmondását nem köteles indokolni. Ha nem vagy köteles, akkor ne is tedd meg!
Felmondasz, ha van felmondási időd, akkor azt ennél a cégnél még letöltöd és mehetsz a másik helyre dolgozni.
Ennyi.
Nekem is vannak hasonló problémáim. Olyan is volt, hogy választás elé állítottam a munkáltatót. Ha nem engedi a munkaidőmet a buszjáratokhoz igazítani, akkor még próbaidő alatt dobbantok. Engedte. Ennek 7 éve. Ha nem engedte volna, akkor próbaidő alatt benyújtom a felmondásom és megyek olyan helyre, amelyik munkaidőben megfelel nekem.
Ez így működik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!