Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Egy munkahely megteheti azt,...

Egy munkahely megteheti azt, hogy a felmondani akaró dolgozót egyszerűen nem engedi el, hanem ottmarasztalja a nyugdíjig?

Figyelt kérdés
Mostanában több kérdést és kommentet is láttam, ahol valaki felmondani készül, és azon parázik, hogy mi lesz ha a főnöke összetépi a felmondólevelét, és azt mondja, hogy nem megy sehova. Ilyet tényleg megtehetnek? Vagy aki ilyet kérdez, az krónikusan paranoiás?

2021. szept. 29. 11:27
 1/8 anonim ***** válasza:
94%
Nem
2021. szept. 29. 11:34
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Nem. Ezért van a munkavállalói felmondás.
2021. szept. 29. 11:37
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Átlag munkahely semmiképpen.

Különleges helyzetben, pl. a járvány alatt vészhelyzetben a kórházi dolgozóknak nem lehet, ill. rendvédelmi testületeknél nem olyan egyszerű a felmondás.

2021. szept. 29. 11:39
 4/8 A kérdező kommentje:
3: Meg valahol van egy minimum hűségidő, vagy ha valami képzésre küldték a dolgozót a maguk zsebéből, akkor utána valameddig maradni kell. De olvastam már itt kérdéseket, ahol valami átlagos helyen a főnök nem volt hajlandó tudomásul venni a felmondást, kilépő papírokat kiadni, meg ilyenek. Persze ezek egy része lehetett trollkérdés is, mert kissé fura volt a kérdező stílusa. De voltak komolynak tűnők is, mondjuk ott inkább csak elméleti, eshetőségi alapon parázott a kérdező.
2021. szept. 29. 11:52
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

4: "ha valami képzésre küldték a dolgozót a maguk zsebéből, akkor utána valameddig maradni kell"

Vagy kifizeti a képzés költségét (ill. annak arányos részét, ha már eltelt egy kis idő azóta), és akkor elmehet.

Olyanról, amire te utaltál, én egyetlen konkrét helyen hallottam, azt is szerencsére csak interneten olvastam legalább 20 évvel ezelőtt. Ott konkrétan szcientológus volt a főnök (valami boltról volt szó), és a dolgozókat is próbálta beterelni a szektába, ezért is akart elmenni az, aki ezt leírta. Na, ott nem adták ki a kilépő papírjait, pedig szabályosan felmondott és a felmondási idő letelte után nem is járt be dolgozni.

2021. szept. 29. 12:01
 6/8 A kérdező kommentje:
5: Ez mondjuk durva. Ennek az inverze lehetne az, hogy egy lapos Föld-hívő főnök kirúgja egy alkalmazottját, mert megtudja, hogy a gömb alakban hisz. De remélem, ilyen még nem esett meg. :)
2021. szept. 29. 12:04
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Most már azért túlléptünk a 18. századon,ott tartani nem tud a főnök ha összetépi a papírt ha nem,a dolgozó nem megy be és kész.Akiben annyi kurázsi nincs hogy lelépjen és hagyja magát az majdnem meg is érdemli
2021. szept. 29. 13:45
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
A jobbagysagot meg nem vezettek be nyiltan.
2021. szept. 29. 14:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!