Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Szerintetek mikor kell közölni...

Szerintetek mikor kell közölni a főnökkel, hogy babát terveztek/terhes vagy?

Figyelt kérdés

Az a baj, hogy kicsi, 6 fős cégnél dolgozok, itt azért más a helyzet, mint egy nagyobb munkahelyen, jobban megérződik már az is ha az egyikünk lebetegszik pár napra. 3 fiatal nő van velem együtt, akinek még nincs gyereke, egyik mondjuk most szingli, meg amúgy se akar még gyereket, a másik viszont már gondolkodik rajta, már amennyire én tudom.

A főnököm már nem egyszer kérdezte, hogy mikor szeretnénk babát. Én legutoljára (nyár elején) azt mondtam, hogy két éven belül.

A kollégáimnak úgy célozgattam rá, hogy jövőre tervezzük.

Na most, ha változott a terv, és neki állunk mégis idén, azt be kéne jelenteni? Aztán ha nem jön össze?

Nyilván ha már terhes leszek elmondom még viszonylag korán is talán, bár alapból biztos megvárnám a 12 hetet.

Csak a főnökömnél majd biztos úgy jönne le, hogy átb...tam.

Ti mit csinálnátok?

2021. szept. 28. 17:43
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Es aki beteg lesz, vagy maskepp alakul az elete? En a 12. het utan szolnek, mikor nagy a valoszinusege, hogy anya leszel.
2021. szept. 28. 17:46
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Azt nem kell mondani, ha terveztek, ha meg terhes lennél, akkor rajjtad múlik, de a 12. hét elött nem szokás
2021. szept. 28. 17:49
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Jézusom őszintén szerinted? Minek kéne bejelenteni hogy babagyartasba kezdtek. Jól gondolod 12.hetig ne.
2021. szept. 28. 17:53
 4/11 anonim ***** válasza:
57%
De egy gusztustalan hely ez
2021. szept. 28. 17:53
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Igen a betegség is jó példa erre. Azt sem tudhatod előre. A főnököd tudta pontosan mikor lesz gyereke?
2021. szept. 28. 18:00
 6/11 anonim ***** válasza:
94%
Ha terhes leszel és tuti akkor elmondod. Hol a kérdés ebben? Emberi oldala ez. Ne hogy mér minden nap bejelentsd hogy tegnap volt szex meglátjuk. Elmegyünk hosszú hétvégézni és napi 4 van tervben. Ameddig nem biztos a cég se tud mit csinálni. Felesleges ekkora feneket keríteni neki. Főnök tapogatózik finoman, hogy gondolkodni tervezni tudjon. Ennyi. Nincs ebben több.
2021. szept. 28. 18:11
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

3-nak igaza!

Biztos nem szólnék előre. Ki tudja, mikor sikerül egyáltalán? Sokan nem rögtön esnek teherbe, hanem évekig próbálkoznak, valakinek össze sem jön, mert ilyenkor derül ki, hogy nem lehet, stb..

Barátnőm meg el is vetélt korán, és az első hónapokban erre van azért esély sajnos... meg gondolj bele, hogy éreznéd magad, ha nem egyből jön össze, és ott lesznek a kollégák/főnök is az idegesítő kérdésivel, h "na sikerült már, miért nem?"

Szóval ezek miatt én biztos nem jelenteném be csak kb minimum a 3.hónapnál.

2021. szept. 28. 18:12
 8/11 anonim ***** válasza:
87%
A főnököd csak azért kérdezte, hogy nagyjából tudja, hogy hogyan tud veled tervezni. Természetesen nem kell pontosan beavatni, teljesen elég volt annyi, hogy 1-2 éven belül szeretnéd. Attól, hogy azóta változott és már idén próbálkoztok, ezt nem kell a főnökkel is közölni, hiszen egyrészt ilyen mélyrehatóan nincs köze a magánéletedhez (én ilyet max legjobb barátnak mondanék el), másrészt meg simán lehet, hogy csak jövőre fog összejönni. Majd szólsz akkor, ha már 12 hetes terhes vagy.
2021. szept. 28. 18:28
 9/11 anonim ***** válasza:
66%

Nem korábban, mint a törvényben kötelezett idő.

Ha túl korán mondod el, felmondhat neked valamire hivatkozva.

Ha betartod a törvényi kötelezettségedet, akkor védve vagy.

2021. szept. 28. 19:23
 10/11 anonim ***** válasza:
100%
Miért kellett egyáltalán színt vallanod, hogy mikorra tervezitek? Ha csak simán felmondanál kevesebb ideje lenne pótolni téged, mint ha szülési szabadságra mész. Ha addig nem kell táppénzre menned, akkor a harmadik hónap után szoktak szólni.
2021. szept. 28. 19:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!