Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Elvárhatja a munkáltató, hogy...

Elvárhatja a munkáltató, hogy a munkaidő után még tovább maradjak?

Figyelt kérdés
Vendéglátás... Mondjuk ma dolgozok 13.40-20.00, holnap 12.40-21.00, viszont ugyanúgy 19.45 van zárás és mire kimennek az utolsó vendégek az kB 20.15-20.30, ennyivel kellene tovább maradni (amikor meg a hosszabb műszakban vagyunk akkor 9 ig takaritunk, ha 8 ig akkor nem) Ha a 20.00 ig vagyunk írva és elmegyünk 20.15-20.30 között haza, akkor sincs túlóraként elszámolva, és a 21 óráig tartó nap nem mehetünk el korábban, "jófejségből" kellene maradni ilyenkor tovább.

2021. szept. 26. 18:55
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Nem. A túlóra nem kötelező. Lehet, hogy kirúg, de nem munkaköri kötelességed elvállalni, jogilag nem lesz belőle problémád.
2021. szept. 26. 19:12
 2/8 anonim ***** válasza:
75%

Persze elvárhatja de nem muszáj teljesitened. De csak, hogy képbe legyél nagyon sok helyen kell túlórázni sokszor csak mert bekell fejezni az aznapi munkát.

A legtöbb helyen kifizetik de van ahol nem, én is többször tulórazok teljesen ingyen mondjuk azért is, hogy másnap reggel ne dögöljek bele egyszerre a sok munkába.

Rajtad áll, hogy elfogadod-e így vagy keresel másik munkát ahol lehet lesz majd túlóra lehet nem.

2021. szept. 26. 19:55
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Én is így jártam amikor cukrászdában dolgoztam, a vendègek nem maradtak tovább, de behordani a teraszt, az nem 2 perc volt. Vendéglátásban mindenhol elvárják, hogy maradj, soha sehol nem adják hozzá a munkaidőhöz. Ez nekem sem esett jól, de màsoktól is így hallottam.
2021. szept. 26. 20:03
 4/8 A kérdező kommentje:
Hát 10 éve minden nap plusz egy fél óra volt eddig kB, de most már vannak olyan napok mikor zárás után 1 óráig vagyunk írva így tudunk zárni és utána takaritunk de ettől függetlenül hamarosan felmondok itt.
2021. szept. 26. 21:28
 5/8 anonim ***** válasza:
96%
Én irodai munkát végzek és rendszeresen hőbörgök magamban, ha csak percekről is van szó. Nincs ingyen meló.
2021. szept. 26. 21:54
 6/8 anonim ***** válasza:

ha tovább maradtok akkor tovább kellene írni az az napi munka időt, túlóra több pénz

ingyen semmiképp, a te időd és pénz a te munkád is pénz semmi sincs ingyen ha csak nem írják fel plusszba azt az időt vagy nem kaptok valamit cserébe (jattot pluszba, maradék kész ételt vagy valamit ami kompenzál cserébe)

2021. szept. 27. 03:34
 7/8 A kérdező kommentje:
Nincs jatt és semmi sincs
2021. szept. 27. 07:21
 8/8 anonim ***** válasza:
Elvileg nem várhatja el, nem vagy köteles ott maradni, viszont ha leépítés lesz gondolom elsőként fogják előszedni azokat akik nem maradtak.
2021. szept. 27. 15:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!