Mit lehet egy olyan felettessel kezdeni akit láthatóan nem érdekelnek a beosztottjai és inkább főnők mintsem vezető?
Gyakorlatilag egy zöld fülű team leader, akit 1 év után 0 vezetői tapasztalattal berakták, hogy vezessen egy 18 főből álló csapatot.
Eleinte elnéztem neki mindent pont emiatt és türelmes voltam, hogy hátha idővel jobb lesz, de ez 8 hónapja volt és nem javul.
Ha valaki elnéz valamit, hideg, számonkérő hangnemben utasítgat a közös chaten keresztül. Nem azzal van a baj, hogy rávilágít a problémára, hanem ahogyan teszi és szerintem emberekkel nem így kellene beszélni...
A beosztásokat is neki kellene csinálni, de egyszerűen képtelen optimálisan szétosztani az embereket a műszakok között, van hogy kiadott annyi szabadnapot/olyan napokon amikor nem kellett volna, hogy 2 ember volt benn a legnehezebb műszakban, pedig 4 a minimum amivel valahogy el lehet vinni.
Ezek a problémák természetesen ahhoz vezettek, hogy páran leléptek az első pár hónapban...
A felsőbb vezetőséget nem érdekli, jóban vannak, ismerik egymást. Többek között ezért is kaphatta meg az állást, de szerintem emberileg alkalmatlan rá.
Gondolom megszoksz vagy megszöksz?
Ez sajnos nem lesz jobb. Az én főnököm is pont ilyen. OFF: én egy hónapja kaptam meg a felettesem, múlthéten találkoztam vele először, mert egy másik városból koordinál. Konkrétan egész nap pittyeg a Teams, amitől már most falramászom, büszkén árafozott arról, hogy tőlem várja a szakmai oldalt, mert ő ehhez nem igazán ért (de jó nekem).
ON: A közös chatben utasítgatás bukott technika. Amióta bejött a covid sajnos mindenhol átváltottak digitális világra, és elvesztek a régi szerepek. Gondolom jóbaráti alapon lett vezető, ami többnyire ehhez vezet. Ha nagyon élhetetlen a helyzet, inkább keress mást.
Aztán szóltál-e már neki, hogy nem igazán vagy elégedett a helyzettel? Hogy szerinted nem kéne ilyen hangnemben beszélni veletek? Hogy főni, figyelj már, múlt csütörtökön nagyon kevesen voltunk, erre legközelebb figyelj, mert a minőség rovására megy?
Mert ha nem szólsz neki, akkor tényleg megszoksz vagy megszöksz szituáció van.
Beszélj vele szerintem is. Mivel nincs tapasztalata, valószínűleg jobban fog hallgatni a visszajelzésekre mint azok, akik már 10-20 éve benne vannak és belefásultak és leszrják ki mit érez.
Ha mégsem, akkor lépj le, jobb nem lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!