A NAV-nál mik a lehetőségek munkapozícióban?
Szóval most vagyok 10.es és most kell majd választanunk, hogy emelt szinten mit tanuljunk. Én a pénzügyi vonalon szeretnék mozogni. Eddig az volt a terv, hogy vagy bűnügyi, vagy pénzügyi nyomozó, de most pár napja beugrott a NAV, hogy ugye az is adóval, vámmal és pénzügyi csalásokkal (is) foglalkozik. És hogy ha pénzügy akkor oda is mehetnék. Csak nem tudon, hogy ott pontosan milyen munkakörök vannak. (azt tudom, hogy vannak adóellenőrök, akik peldául járnak cégekhez könyvelést meg hasonlókat ellenőrizni, de nem vagyok ebben sem olyan biztos) Szóval a kérdésem adott, hogy milyen munkalehetőségek vannak? Illetve mi azoknak a rövid jellemzése 1-2 szóban?
A valaszokat előre is köszönöm!
(Tudom, a google a barátom, de nem nagyon találtam semmi sajnos)
Pedig google a barátod:
Nézd meg milyen pozíciók vannak, mi a leírásuk, mik az elvárások, stb.
A NAV felépítéséből adódóan általában a következő osztályok vannak:
Adóügy:
- Adóigazgatás
- Jövedéki és Rendészeti osztály
- Nyilvántartási osztály
- Ügyfélszolgálat
Ellenőrzés:
- Helyszíni ellenőrzés
- Kiutalás előtti ellenőrzés
- Utólagos ellenőrzés
Határrendészet, vám
Jövedéki rész
Végrehajtási rész:
- Fizetési kedvezmények osztály (kérelmek stb.)
- Követeléskezelés (végrehajtási előtti szakasz)
- Fizetésképtelenségi osztály (gazdasági társaságok felszámolása)
- Végrehajtási osztály
Igazgatási terület:
- humánpolitika
- igazgatás
- jog és törvényesség
- kockázatkezelés
- tervezés, elemzés
- ügyiratkezelés
A Bevetési Igazgatóságokon járőrök dolgoznak, és kutyakiképzők, a repülőtéri igazgatóságon vámosok és jogászok, az Informatikai intézetnél logikusan informatikusok, a Képzési, egészségügyi és kulturális intézetnél orvosok, pszichológusok, oktatók, egyéb központi szerveknél, mint pénzmosás és terrorizmus elleni irodánál nyomozók stb.
Tehát elég vegyes a felhozatal.
Minden osztálynak más a feladata, ezért más jellegű munkaköri leírások vannak ahhoz kötődő eltérő jogosultságokkal.
A közgazdasági végzettség alap. Tehát, ha bolti eladó végzettséged lenne, akkor hiába állnál sorba.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!