Bejönne számotokra az olyan munkahely, ahol a munkahét úgy néz ki, hogy 6 munkanapot követ 2 szabadnap, vagyis mindig máskorra esne a "hétvége"?
Egyik ismerősöm munkahelye ilyen, így mindig máskorra jön ki neki a "hétvégéje", egyik héten mondjuk szombat-vasárnap, a következőn így vasárnap-hétfő, az azt követőn hétfő-kedd a szabadnapja, és így tovább. Ezen túlmenően minden hónapban van egy szabadon választott pihenőnapjuk (és ez sem számít bele a szabadságukba, az ugyanúgy működik náluk is, mint máshol).
Nektek tetszene, ha így lenne a ti munkahelyeteken is, mert így könnyebb lenne ügyeket intéznetek, esetleg ha hétköznapra esne a "hétvégétek", akkor el tudtok menni bárhova úgy, hogy nincs tömeg, mint a hagyományos hétvégeken (pl. nyáron strand, télen síelni, stb.)? Vagy jobb a hagyományos, hétfőtől-péntekig munkanap, és szombat-vasárnap szabadnap?
En most is úgy dgozok hogy csak néha esnek hétvégére a suabadnapjaim és én így szeretem. Volt olyan munkahelyen ahol hétvégente voltam szabad de nem volt jó. Rendben hogy ma már online ügyintézés van sok helyen, de akkor sem tudok mindenhova menni hétvégén. Plusz szombaton sok helyen hajtás van mert a leg többen csak ilyenkor érnek rá, vasárnap meg semmi sincs nyitva. Kirándulás szempontjából is jobb. Nyilván a gyerekesek máshogy gondolják. Nekem most egyáltalán nem hiányznak a csak hétvégi szabadnapok.
Így hogy nincs gyerekem simán ellennék egy egy egy ideig 6 munkanappal 2 szabadnap után mert gondolom megfizetnék. Igazából akkor is ha lenne, ha a párom munkahely is rugalmas lenne. Bár attól is függ hogy hány órás lenne egy nap, nyilván nem mindegy hogy 4,8 vagy 12 órát dolgoznék mert a kérdésben ez nincs beleírva.
Hat napos munkahét?
Nem ez a tendencia.
Ugyanez négy napos munkahéttel jó lenne.
Nem, ez borzaszto rabszolgaprogram.
A regi programom volt a legjobb, 24/72.
A 24 alatt meg min. 6 orat lehetett aludni. Es ez ment 9-10 evet.
Nekem hasonló, mozgó szabadnapok, egyszer négy nap, másszor hat vagy hét, és utálom, pláne a osztott a szabadnap, értsd, dolgozom hat napot, hétfő szabad, aztán ötöt, vasárnap szabad, aztán megint hatot, kösz, nem!
Inkább legyen mindig ugyanakkor, nem is muszáj, hogy hétvégére essen, de legyen három szabadnap négy munkanap mellé!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!