Alacsony fizetés, magas költségek, nulla magánélet. Csak én látom ilyen kilátástalannak a helyzetet?
Most te ügyvédi szakvizsgára készülsz, azt le fogod tenni valamikor?
Mert akkor lenne esélyed akár a szüleid falujában élni vagy annak közelében egy városban.
Ismerek olyan ügyvédet, aki egy nagyközségben él Győrtől kb. 30km-re. Győrben is tart fenn irodát, de ott sok az ügyvéd, nagy a konkurencia. Viszont a saját falujában annyi ügyfele van, hogy gyakorlatilag abból megél.
Másik lehetőség: ha elmész a közigazgatásba. Az se egy vastag kenyér, de legalább nem kell vasárnap dolgoznod.
Amúgy kajára a havi 90-et én is sokallom egy főre.
De pár év múlva vagy jelentősen emelnek a jelenlegi helyeden, vagy el tudsz menni máshova, mert jól néz ki az önéletrajzodban, hogy volt 2-3 év munkatapasztalatod egy nemzetközi jogi irodánál.
Ne csak a pillanatnyi fizetést nézd, hanem azt is, hogy hosszú távon mi várható. Jelenlegi munkahelyedet tekintsd befektetésnek, ami később fogja meghozni gyümölcsét, amikor máshova mész és ezt fel tudod mutatni munkahelyi tapasztalatként.
Ja, ez igy nyilván nem buli.
Pesten, ha nincs saját ingatlanod, akkor JÓL kell keresni a jó élethez. Jogász barátaim akik fiatalon jól keresnek mind saját cégen át dolgoznak, és megkeresik a hét számjegyet.
90-et kajára sokallok. Ketten férjemmel eszünk el ennyit, te meg egyedül??? Nem kell étterembe járni, ha menzás is, inkább vásárolj be és főzz több napra valami egyszerűt. Főzelék, tészta, leves, ezek hamar megvannak, nem kell a konyhában rohadni még órákig.
De még így is marad 50.000 a zsebedben. Jó, nem nagy összeg, de azért kis pénz is pénz. Lehet nem tudsz a pénzel bánni??? Hova tapsolsz el még 50.000 ft-ot, ha már mindent kifizettél?
Bírom, hogy a pesti diplomások egyből nagylóvét akarnak akasztani, kis eröbefektetéssel :) Te nem látod még, hogy ez csak a kezdet, kezdő fizunak meg nem rossz. Most vagy fiatal, ki kell préselned a lehetőségeidet, hogy előrébb juss és később több fizud legyen. Asszed fiatal kezdőként már mindenki rajtad kívül sokat keres? Én még 100-at se kaptam, amikor kezdtem, pedig 10 éve se volt, most én vagyok mindenki főnöke és légkondis irodában meresztem a valagam kategóriákkal jobb bérért, mint a többiek.
Szóval ne legyél letörve, mint a bilifüle. Minden kezdet nehéz.
Én is elvégeztem a jogász szakot, de bánom. Egy forintot nem ért az egész. Egy takarító okj többet ér.
Nem tudtam vele munkát se találni, mert minimálbér alatti nevetséges összegeket ajánlottak szinte mindenhol. Most vagyonőrködök. Sokkal kifizetődőbb és nyugis munka.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!