Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Alacsony fizetés, magas...

Alacsony fizetés, magas költségek, nulla magánélet. Csak én látom ilyen kilátástalannak a helyzetet?

Figyelt kérdés
Elvégeztem a jogászképzést Magyarországon, vidéken egyáltalán nem találtam állást, Pesten voltam több állásinterjún is, de szinte mindenhol 180 ezret kínáltak. Végül felvettek egy nemzetközi irodába 240 ezerért. A baj az, hogy egy szobát bérlek, arra elmegy 85 ezer forint rezsivel együtt, kajára 90 ezer (sajnos nincs időm főzni a sok túlóra miatt), bérletre 10 ezer, háztartásra még egyéb költségek (mosogatószer, wc papír stb.) és jóformán ott tartok, hogy semmi sem marad, sőt a szegénységben élő szüleim megtakarítását kezdtem el felélni, ami miatt teljesen depressziós lettem. Tudtam sajnos, hogy ez lesz belőle, de nagyon erőltették, hogy a szakmámban dolgozzak. A baj csak az, hogy semmi sem marad, mínuszba megyek. Sokan azt gondolják, hogy jogászok sokat keresnek, láttam az irodában a fizetési táblát, kb. nettó 600 a legmagasabb összeg, amit az ember 45-55 éves korára elérhet. Pesten az a baj, hogy egy három szobás lakás már min. 60 millió, otthon van két jó állapotú házunk. Azt számoltam, hogy ha utcaseprő lennék otthon, ugyanebben az anyagi helyzetben lennék. Ennyi túlóra mellett barátnőt esélyem sincs találni, vasárnap is sokszor dolgozunk. Arra gondoltam, hogy el kellene menni valahová gyárba dolgozni, akár itthon akár külföldön, sok helyen fizetik a szállást, idős koromban meg hazamennék valamelyik házunkba. Testvérem nincs, mindkettőt én fogom megörökölni.
2021. szept. 6. 07:00
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
Hát az igaz, vidéken megkeresed ugyan ezt és olcsóbban is élsz.
2021. szept. 6. 13:05
 22/25 anonim ***** válasza:
Kulfold.
2021. szept. 7. 23:26
 23/25 anonim ***** válasza:

Rossz szakmát választottál, mester! Tudom, mert én is jogász vagyok.

Csak éppen - veled ellentétben - én tudtam, hogy ez lesz és volt erre az esetre B tervem, amit lehet a jog mellett csinálni.

Ez pont egy olyan szakma, ami qurvára későn érik be anyagilag, már ha egyáltalán beérik.

Akkorára olyan 40 - 45 éves vagy, vagy még több....

Ha nem tudnak segíteni szülők, rokonok anyagilag, vagy nem születtél tehetős családba, akkor inkább bele se kezdjél.....

és nem érzelmek kérdésre, meg ilyen baromságok.

Ez megélhetés.

Ja, külföldre menni nem tudsz, max. mosogatni egy szállodába. A magyar jogi diplomád sz@rt se ér külföldön, az EU - s elismertetése kész agyrém + legalább annyit kéne hozzá rakni még külföldön, mint amennyit itthon tanultál, ....a semmiért.

Bár akkor már dolgozhatsz külföldön.... ha tudsz.

Ott is inkább hazait vesznek fel jogásznak, nem a külföldit, aki még a szokásokat is alig ismeri. A jogász ott is "bizalmi ember" és hogy bízzon meg bárki is egy idegenben.... ugye érted..

Adj lejjebb az igényekből, vagy költözz el olyan helyre, ahol tudnak (jogi) munkát adni.

Hagyd a magánéletet!

Addig úgysem tudsz sikeresen ismerkedni, ha állandóan azon kattogsz, hogy mi lesz holnap.... A nőknek FÉRFI kell és nem egy nyamvadt, önbizalom hiányos, majrés lúzer, akin még látszik is, hogy az.

Viszont az önbizalom is megjön, ha lesz munkád.

2024. márc. 11. 04:34
 24/25 anonim ***** válasza:

Jaj 23. ez az egesz stílus ahogy fogalmazol, annyira taszító. Epkezlab tanacsot nem adtal neki, csak az okoskodas a semmirol.

Kerdezo, nalunk a panelban a kozos kepviselo aki lerabol minket totalisan, az egy ugyved vegzettsegu rohadek. Vagyonokat keres rajtunk. Sok sikert.

2024. márc. 11. 05:40
 25/25 anonim ***** válasza:
Utolso vagyok. A 23. is szerintem kozos kepviselo lett, azoknak van ilyen hanyadek stílusuk.
2024. márc. 11. 05:41
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!