Egyetemi mesterképzés tele van 40-es sőt 50-es emberekkel-ők miben reménykednek a munkaerőpiacon 50 felett korban egy friss diplomával?
Most iratkoztam be, láttam a leendő szaktársaimat-a zömük jó 40-es sőt 50-es nő.
Vajon miben reménykedik egy 40-es 50-es nő, aki most + 3 évre elvégzi a képzést hogy hova fog kelleni a munkaerőpiacon? A friss diplomájával 50 évesen?
Ha választani lehetne egy azonos végzettségű 23 és 43 éves között, jobb az utóbbit felvenni mert kisebb valószínűséggel megy el 2-5 éven belül szülési szabadságra.
Persze egy távközlési multi call-centeres munkájára érthető hogy inkább a képzetlen huszonévesek mint a képzetlen 35 évesek a célcsoport, beérik alacsonyabb bérekkel és kevesebb szabadság jár nekik.
"Persze egy távközlési multi call-centeres munkájára "
Szó sincs itt call centerről, oda valóban csak egyetemisták mennek a bérezés miatt.
Bármilyen poziban "offos" a 35 feletti kor.
Amíg a manager maga is 30 éves....
Én már 14 évesen feketében tevékenykedtem a családi multiban, most 20 évesen odajutottam, hogy felvettek a PTE-re, ott az egyetem mellett tudtam venni egy ingatlant, tudtam venni egy autót amivel ha kedvem van bármikor hazajárhatok, illetve saját folyószámla rajta busás összeggel, ha bármikor gáz lenne a helyzet, meg tudjam oldani.
Szóval ezt a 20 éves taknyosozást be lehet fejezni mert itt az élő példa arra, hogy valaki már kölyökként önerőből többet ér el mint az átlag magyar egész élete folyamán.
“kölyökként önerőből“
“Családi multi”
:DD
"Családi multi”"
óóóó ne támadjátok már ezt az idiótát!! Hát mindenki ismer egy családi multit! Szicília felé érdemes keresni, az egész világot behálózza (tehát multi) és családi!
40-50 évesen még pont van annyi idejük, hogy legalább egy fokkal feljebb lépjenek a ranglétrán. Ha meg nem, akkor is jobb pozíciót, fizetést kapjanak a jelenlegi, vagy új munkahelyükön.
Arról, a pályakezdőnek feldolgozhatatlan, esetről nem is beszélve, hogy nem kevesen valóban a szakmai tudásukat és kapcsolati hálójukat akarják bővíteni. Egy szakmába vágó MSc, jó pár év releváns szakmai tapasztalattal szó szerint gyerekjáték lehet, ahhoz képest amennyi energiát egy egyetemistának bele kell ölni.
A saját példámat tudom mondani. Kb. 3-4 év szakmai tapasztalattal vágtam bele az MSc-be levelezőn. Minden órán ott voltam, jegyzeteltem, de pár tantárgyat leszámítva a néhány oldalas jegyzeteket átpörgettem és ennyi vizsgafelkészülés kellett. Külön dicsérettel végeztem, a védés után a biztosság elnöke megállított, hogy menjen MBA-ra, mert pont az ilyen embereknek való.
Szóval a többségnek ez egyáltalán nem csak "papír", mint sok kívülálló gondolja
Azt már nem is említem, hogy sokan gyerek mellett, terhesen csinálják.
neked nem szabadna egyetemre járnod ilyen ostoba nézetekkel.
a lifelong learning korszakát éljük, az az optimális, ha vki. folyamatosan tanul, képzi magát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!