Céges belső kiváló minősítés után kirúgnak valakit,
erre van magyarázat?
Figyelt kérdés
A cégnél saját belső minősítési rendszer van, majd ennek alapjén egy évben egyszer születik egy írásos átfogó véleményezés az adott alkalmazottról, amely az alkalmazott számára is nyilvános.
A minősítés ebben az esetben „fullos“, szuperlatívuszok, minden jó, csak így tovább stb.
Majd 1 hónapra rá az alkalmazott repül. Indok: megszűnő munkakör. Majd még el se ment, már veszik fel az újat a helyére. Megszűnő munkakör, ja...
Mi lehet a háttérben?
2021. szept. 4. 10:35
1/8 anonim válasza:
Az adott dolgozónak fejébe szállt a jó minösítés és elviselhetetlen lett.
2021. szept. 4. 10:52
2/8 anonim válasza:
Vagy kellett egy csókosnak a hely.
2021. szept. 4. 11:08
3/8 anonim válasza:
Ezek a munkahelyi minősítések arra valók a legtöbb munkahelyen, hogy pár madárnak legyen munkája, legyen mivel foglalkozni. Hiszen a valódi, igazi munka akkor is zajlik, ha ilyen minősítés nem készül. Ezért ezeknek legtöbbször semmi közük a valódi munkavégzéshez, ill nem is véd meg semmitől. Ezek ilyen hangzatos sz@rságok, nincs köze a valósághoz. Azt is megfigyeltem(30 éve multinál vagyok), hogy arra még jó, hogy ha valakié rosszabb, akkor hivatkozási alap a jutalom elmaradására, a kevesebb, vagy 0 béremelésre, de ha jó a minősítés, az semmiféle előnnyel nem jár. Az évnek csak abban a pár hetes időszakában foglalkoznak vele, amíg tart az értékelés, az év többi részében nem.
2021. szept. 4. 11:41
4/8 anonim válasza:
Azt ugye tudod, hogy ha megszűnő munkakörre hivatkozva bocsátanak el valakit, meghatározott ideig nem vehetnek fel a helyére senkit?
2021. szept. 4. 12:17
5/8 Micimacko67 válasza:
Ne etessétek a munkaüfyis trollt!
Ezek mind tenyésztett kérdések!
2021. szept. 4. 12:31
6/8 anonim válasza:
"Azt ugye tudod, hogy ha megszűnő munkakörre hivatkozva bocsátanak el valakit, meghatározott ideig nem vehetnek fel a helyére senkit?"
Ébredjünk már fel. elvileg nem. amikor engem kirúgtak ezzel az indokkal még ott ültem a felmondási időben mikor ott volt az új ember a helyemre-az elvileg megszűnő helyemre.
2021. szept. 4. 12:33
7/8 anonim válasza:
Mindennapi munkaügyes kérdésünket add meg Uram, nekünk!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!