Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Hogyan magyarázzátok el...

Hogyan magyarázzátok el rokonoknak, vagy ismerősöknek, hogy mi a munkátok, ha az jóval komplexebb és hosszasabb magyarázatot igényel?

Figyelt kérdés
Pl ha csak annyit mondasz, hogy "elemző", akkor rákérdeznek, hogy de mit elemzel, miket csinálsz, hogyan, stb. Mivel sok szellemi munka nem abból áll, hogy magától értetődő a munka jellege, mint pl ha azt mondod, hogy eladó, vagy futár, ilyenkor baromira nehéz elmagyarázni, hogy mit is csinálsz.
2021. jan. 11. 15:19
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Tedd hozzá,hogy gazdasági elemző,vagy hiba elemző.

Nem kell hosszan magyarázni.

2021. jan. 11. 15:25
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Na hallod... én informatikus kutató vagyok, a férjem elméleti matematikus. Ezt magyarázd el a nagymamáknak, hogy mégis mi az ördögöt csinálunk mi munkaidőben :-) Nem teljesen triviális.
2021. jan. 11. 15:32
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Én nem szoktam magyarázni. Hosszú lenne és a legtöbb embernek érthetetlen. Annyit szoktam mondani hogy robotot tanítok.

Régen magyaráztam, de rájöttem hogy nem érdemes.

2021. jan. 11. 15:44
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Ennyit szoktam mondani: ülök egy gép előtt és nyomogatom a gombokat...
2021. jan. 11. 17:44
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

Sehogy. Én már elengedtem ezt. :D

Szüleim mai napig nem értik, hogy tulajdonképpen mit tudok csinálni a gép előtt napi 8 órán keresztül és miért fizetnek nekem ezért.

2021. jan. 11. 17:47

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!