Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Van bármi reményem arra hogy...

Van bármi reményem arra hogy valaha megtudom valójában miért is rúgtak ki?

Figyelt kérdés

Sok éve vagyok egy helyen, kis hely nem egy multicég. Itt semmi se történik „csak úgy“ a ráció és logika szerint, itt mindent a sógorkomaság, haverság, ki kinek a kije elvek vezérelnek.

Pár hónapja észrevettem hogy nagyon erősen megváltozott a légkör körülöttem. Bizonyos emberek kerülnek, nem szólnak, ha bemegyek egy irodába az addigi trécselő légkör azonnal elhallgat mintha elvágták volna.

Azt gyanítottam, kifelé áll a rudam innen.

És be is jött, kirúgtak.

A kirúgás indoka papíron feleslegessé vált munkakör, ami nyilván totál kamu mert már tudni azt is keresik az embert a helyemre-tehát a munkakör az marad.

Vajon van bármi remény arra hogy valaha is megtudom a valódi okot?

Mert a papíron levő ok az egy üres kamu.

És itt kis cégnél minden személyes.

Itt vagy „nem feküdtem le „valakinek, nem nyaltam be valakinek, vagy nem tudom mit tettem, de egy biztos: a munkámba belekötni semmilyen szinten nem tudtak így a fegyelmis kirúgás nem volt lehetséges. Bár próbálkoztak 1-2 írásbeli figyelmeztetéssel, de az röhej tárgya inkább, a felmondásban említve sincs.

Van rá remény hogy valaha is őszintén elmondják az okot? A valós okot?

2021. aug. 25. 16:40
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%
Akkor már értem mi a gond. "csak nem voltam hajlandó pucsítani a főnök 8 általánost végzett "nagyon fontos" kollega rokonainak". Ilyet általában azok mondanak akik a munkahelyen nem vetik magukat alá a főnök akaratának és mindig ellenkeznek meg önállóskodnak. Egy ilyen nőt tőlünk is elküldtek. A munkája rendben volt, de amikor a főnök kért tőle valamit akkor csak visszaszólt. Főnökként meg nem lehet egy olyan munkatársat elviselni akinek nem lehet parancsolni. Néha sajnos meg kell hunyászkodni egy munkahelyen, ez van. Valszeg ez volt nálad a hiba.
2021. aug. 25. 17:02
 12/18 A kérdező kommentje:

"Főnökként meg nem lehet egy olyan munkatársat elviselni akinek nem lehet parancsolni."

Parancsolni nem lehetett nekem, ez nem a katonaság, nem egy erőszakszervezet, de feladatot végrehajtatni utasításra na azt lehetett. És kell más, kell több egy munkahelyre?

2021. aug. 25. 17:12
 13/18 A kérdező kommentje:

"A munkája rendben volt"

És kell ennél több??

2021. aug. 25. 17:13
 14/18 anonim ***** válasza:
100%
Kell, mert ha a vezetőséggel vagy a csapattal nem jössz ki akkor hiába van rendben a munkád. Rombolod a morált. Sokat szoktak gondolkodni egyébként, h egy nehezebb típusú embertől megváljanak-e, ha jól dolgozik, de általában mindig a kirúgás a vége. A hr portálok is ezt javasolják. Érdemes lenne pár cikket elolvasnod ilyen témában HR oldalakon és leesne minden. Már ha képes vagy belátni a hibáid.
2021. aug. 25. 17:17
 15/18 A kérdező kommentje:

" Már ha képes vagy belátni a hibáid."

Ha az hiba hogy semmihez se értő 8 általánost végzett "nagyon okos "főnöki rokonoknak nem nyalom, a valagát, akkor remélem ebből a hibából sose gyógyulok ki.

Nekem az olyan ember egy semmi, aki rokoni alapon van valahol kegyelemkenyéren mert máshova még utcát seperni se vennék fel.

2021. aug. 25. 17:21
 16/18 anonim ***** válasza:
100%
Tehát akkor tudod is a választ miért rúgtak ki. Ennyi.
2021. aug. 25. 17:38
 17/18 anonim ***** válasza:
68%
Mehettél volna munkaügyi perre is ha nem értesz egyet a kirúgással és 3 szor is meggondolták volna. Nem én beszélek hülyeséget hogy ne írd alá, te vagy tudatlan :D
2021. aug. 26. 06:30
 18/18 A kérdező kommentje:

"Nem én beszélek hülyeséget hogy ne írd alá, te vagy tudatlan :D"

Újra elmondom teljesen és totálisan mindegy aláírom-e, ez egy egyoldalú jognyilatkozat, a közlés pillanatában hatályossá válik, ha aláírom ha nem. Ha nem írom, akkor a munkáltató 2 tanúval letanúztatja hogy át akarja adni, de nem vettem át, vagy feladja postán.

Abszolút semmi jelentősége hogy aláírom-e, egyetértek-e. Ha nem értek egyet, akkor is közölt és kész.

"Mehettél volna munkaügyi perre is ha nem értesz egyet a kirúgással"

Mondjuk a sorrend kicsit hibázik nem? Először felmondanak, aztán mehetek ESETLEG perre, de a perfelvétel önmagában a bíróságok terheltsége miatt hónapok lesznek. Nem a per hónapok, az akár évek is lehet, csak a perfelvétel önmagában több hónap.

A felmondás meg megtörtént.

Ha egyetértek ha nem.

Ha perelek, majd karácsonyra esetleg sorra kerülök a bíróságon.

2021. aug. 26. 06:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!