Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Hogy viselkednél olyan munkahe...

Hogy viselkednél olyan munkahelyen ahol tanulatlan emberek vannak?

Figyelt kérdés
Nem nézem le az embereket, de amikor valaki azt se tudja, hogy Ausztria szomszédos ország, ott már elgondolkozok, hogy tényleg vannak ilyen emberek. Ilyenkor inkább jobb meg se szólalni? Nem tudok velük beszélgetni mert nincs fogalmuk alap dolgokról se.
2021. aug. 25. 13:10
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:

Aki nem utazik is tudja szerintem, hogy Magyarország szomszédos Ausztriával.

Te azt írod mi van Ausztria mellett.. nem azokra az országokra gondoltam,amik még utána vannak, hanem Mo-ra.

Meg azt se írtam, hogy ez a legfontosabb dolog a munkahelyen, de látom sikerült megragadni a lényeget. Akárhogy is szóba jöhetett.

2021. aug. 25. 13:35
 12/21 anonim ***** válasza:
85%
Az, hogy a lexikális tudásuk alacsony, még nem jelent semmit. Én villamosmérnök vagyok, de ettől függetlenül 6 évet dolgoztam építőiparban napi 4-5 órában (mert kellett a pénz és a rendes munkám mellett belefért az időmbe). A legtöbb emberre akivel dolgoztam igaz volt, amit írtál, sok mindenben a tudásuk az átlag alatt volt. De ez nem jelent semmit. Csak néha-néha jönnek elő ezek a hiányosságok, és valójában akkor sem hiányosságok, mert ha neki nem kell az a tudás, akkor nem is hiányosság a számára. Sokak felsőbbrendűnek érzik magukat egy iskolai végzettséggel vagy épp azzal, hogy nagy a lexikális tudásuk. Ez szerintem hatalmas hiba. Én az építőipari "kollégáimmal" sokkal jobban elszórakoztam, mint bent a cégnél a tervezőmérnökök között (én is az voltam), mivel nem éreztem késztetést felettük állni. Az hogy "Nem tudok velük beszélgetni mert nincs fogalmuk alap dolgokról se." pedig azt mutatja meg, hogy te sem vagy képben az ő világukkal. Glettelés közben én sem próbáltam meg beszélgetni mondjuk a PCB-n kialakított nagyfrekvenciás antennákról, hanem maradtam az általános témáknál, csajok, foci, vezetés, politika, egymás szívatása, stb. Ha te is így állnál hozzájuk, akkor tudnál mindenkivel beszélgetni. Ehhez viszont az kell, hogy legyen ilyen egyszerűbb tudásod is, és hogy képes legyél ilyen témákról beszélgetni. Ne akarj Júlia lenni. https://www.youtube.com/watch?v=-RIEqVfah2Q
2021. aug. 25. 13:55
 13/21 anonim ***** válasza:
0%
#10 és neked talán az a hobbid hogy minden héten egyszer megnézed melyik ország mellett mi van es bememorizálod hogy mi mellett mi helyezkedik el? Mert kepzeld nekem nem..
2021. aug. 25. 14:00
 14/21 A kérdező kommentje:
Egyszerű témáról beszélgettem. Csak azt mondtam nekik, hogy legszívesebben kimennék Ausztriába dolgozni, és onnan jött ez .
2021. aug. 25. 14:14
 15/21 anonim ***** válasza:
78%
Téma mindig adódik az egyszerűbb emberekkel is. Foci, időjárás, covid, nyaralás, főzés, receptek, bármi.
2021. aug. 25. 14:15
 16/21 anonim ***** válasza:
28%
#14: Erre akkor annyit kell mondani, hogy "Ausztria az egyik szomszédos országunk, arra balra fent", és túl kell lépni a dolgon, nem megakadni rajta és azt a kijelentést tenni, hogy velük már beszélgetni sem lehet.
2021. aug. 25. 14:18
 17/21 anonim ***** válasza:
100%

Én felettesként dolgoztam ilyen emberekkel. Itt a tisztelet az első. Én tiszteltem a munkájukat, és eredményért kiváltságokat kaphattak, ők ezért tiszteltek engem. Kb ez volt az üzlet. Aztán volt, akivel nem lehetett mit kezdeni... helyére holnapra már jött is az új munkaerő 😉 ez segített a többieknek is ráébredni, hogy ez nem az alsós napközi, hanem munkahely, és dolgozni kell, akklr lesz megbecsülés. Végül kialakult a rendszer, ahol nekem is jó volt, nekik is. Én segítettem a munkájukat, ők pedig az enyémet. Az eleje nehéz igye. Szeretnek az igazukért harcolni, és munka nélkül pénzt kapni 😃 és ezzel meg kell küzdeni, nem fognak értelmes kommunikációs eszközökhöz nyúlni, hanem kiabálnak, veszekszenek,,szervezkednek a hátad mögött.

Na most ha te nem felettes, hanem mellérendelő viszonyban vagy velük, akkor is ezt csinálják, kitúrnak, kirúgnak, kiutálnak. Szeretnek klikkesedni, és mindenki csak a haverjával dolgozna. Nem tudom mi a munkaszervezés, de a lényeg, hogy a felettesed rud segíteni, ha gond van, áthelyez más emberhez, stb.

Neked kommunikációban csak a tiszteletet kell kivívnod. Te segítesz neki, ha megkér, és te is kérd meg őket, hogy segítsenek. Alakuljon ki ez a kultúra. Onnantól meg hogy a bájcseverészés során mi megy, az lényegtelen,de lehet mesélni, tanítani új dolgokat mindenkinek. Csak te is hallgasd meg őket. Még ha hülyeséget is beszél. Neki az fontos. Ha meghallgatod őt, akkor azt értékelni fogja.

Egyszerű emberek ők, csak nem abból kell kiindulni,hogy egy darab szarral dolgozol együtt,hanem hogy ennek ellenére ők próbálkoznak, és segítik a te munkádat is.

2021. aug. 25. 14:59
 18/21 anonim ***** válasza:
79%
Mivel kénytelen vagy dolgozni, - tehát bizonyos szinten együttműködni - velük, ezért azt javaslom, hogy próbálj meg "visszaereszkedni" a szintjükre. Sok jóravaló ember van a tanulatlan emberek között is, - nem szabad éreztetni velük, hogy "különlegesznek" érzed magad velük szemben.
2021. aug. 25. 16:08
 19/21 anonim ***** válasza:
57%

Nem kell "visszaereszkedni" a szintjükre, csak normális hangnemben kell velük beszélgetni.

Én gyárban voltasm diákmunkás. Hát egyrészt tény, hogy nem szerettem. Másrészt egészen megtaláltam mindenkivel az összhangot. Pedig az elején nagyon lekezelőek voltak és én votlam az "egyetemista". Igaz más egyetemista diákmunkások tényleg úgy voltak ott mintha ők szarták volna a spanyolviaszt.

Én nem ilyen voltam. Nem érzem hogy lealacsonyodtam volna, nyilván nem atomfizikáról beszélgettünk, de egész jól eltársalogtam mindenkivel értelmi szinttől függetlenül.

2021. aug. 25. 21:06
 20/21 anonim ***** válasza:
27%
Én azt nem értem hogy a pi..ba járt végig 8 osztályt s hogy nem bukott meg földrajzból vagy környezetismeretből? Magyarorszag szomszedos államai 4.osztály környezetismeret. Vagy tévednék?Ezek az emberek hogyan szereztek bizonyítványt? Hogyan mehetnek szavazni? S egyátalán milyen munkát képesek elvégezni vagy 1átalán fenttartani magukat? Rendkivul szomorú hogy társadalmi szinten erzekelheto az alap lexikális tudás hiánya. A primitívseg sajnos az aluliskolázottságból fakad. A facebookot tudja kezelni csak éppen az alapműveltséghez szükséges tudásrol fogalma nincs. Trianon es egyeb bonyolultabb kerdest mar fel sem mer tenni az ember.Sztem sokan azt se tudják hogy Aug.20 miért van minden évben🙃😄tuzijáték azt annyi. Sajnálatos hogy ma amikor már mindenki be tud ulni az iskolapadba nemzetunk itt tart. A másik lenézendő megvetendő volt mindig is a szememben a tudatlanság és a primitívség. Igen vannak rétegek kiknek nem hogy az egyetemekre de még a kozepiskolákba is álom volt a bejutás s jó ha a 8 osztály meg van, viszont attól még van az aluliskolázott rétegek kozott is olyan egyének akik igényt éreznek a tudásra a lexikális ismeretek bővítésére hogy ne csak arra legyen képes munkavégzés szempontjából mint egy csimpánz vagy egy súlyos szellemi sérült ember. Nem kell hogy meglegyen az érettségi, viszont az igény rá ,,hogy tobbre vagyok képes,, s nyitok a világ felé több mindenhez értek,,kultúra és intelligencia kérdése. Akiből ez hiányzik annak nem adnék munkát a kezébe sem szavazati jogot.
2021. aug. 25. 21:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!