Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Interjún magas pulzus?

Interjún magas pulzus?

Figyelt kérdés
Sziasztok. Ma voltam interjún, ami nem az anyanyelvemen zajlott, nagyon ideges voltam, majd az interjú közben többször is nagyon gyorsan vért a szívem. (120-145 bpm) nem tudom hogy ez meg esetleg normális vagy valami baj van velem? Orvoshoz nem tudok menni. Nálatok milyen volt az első, vagy esetleg első idegen nyelvű interjútok alatt?

2021. aug. 18. 12:32
 1/6 anonim ***** válasza:

Gondolom nem nyelvi, illetve nem is a beszédéből megélő szakember vagy (tolmács, színész, nyelvtanár, műsorvezető, riporter, vőfély, tévés újságíró, stb. rengeteg ilyen szakma van), nem megszokott számodra ez a mai "szerep", így ideges, stresszes voltál.

Most itt lehetne beszélni arról, meg lehetne közelíteni a témát úgy, hogy a stressz, amit megéltél, az pozitívan hatott rád (eustressz), avagy negatívan (distressz). Gondolom nem egy szakember véleménye érdekel, mert akkor megfizetted volna azt, és elmentél volna hozzá személyesen, és megkezdezted volna.

Egy olyan ember számára, aki nem mindennaposan használ egy olyan nyelvet, ami nem az anyanyelve, az, hogy egy idegen nyelvet kell használnia, az bizonyos fokig (s az, hogy kinek milyen mértékben, az egyénileg teljesen változó, eltérő, különböző, más és más) stresszhelyzet.

Nyilván egy tévés újságíró, aki az 1000. alkalommal vezeti ugyanazt a műsort, annak sokkal kisebb ez a stressz, mint annak, akit először löknek be oda, hogy na most vezesd le ezt és ezt (pláne igaz ez, ha volt nagy elődje)

Ugyanez igaz egy kezdő tolmácsra, egy kezdő tévés újságíróra, (vagy akár YouTuberre), vagy egy teljesen hétköznapi emberre is, aki nem minden nap van olyan helyzetben, hogy - akár őt teljesen váratlanul, hidegzuhanyként érő - kérdésekre kell úgy válaszolnia, hogy nincs 1-2 órája, hogy átgondolja az egyes kérdésekre a válaszokat (mint mondjuk egy írásbeli vizsgán), hanem mondjuk max. 2-3 perc jut egy kérdésre (mint egy normális interjún, vagy akár szóbeli vizsgán)

2021. aug. 18. 12:53
 2/6 anonim ***** válasza:
56%
Ha fiatal vagy és többször tapasztalsz ilyen magas pulzust nem sport közben azért én egy alap szív vizsgálatra elmennék (EKG, UH)
2021. aug. 18. 13:00
 3/6 anonim ***** válasza:
31%
Áruld el nekem, hogyan tudtad mérni interjú közben a pulzusodat?
2021. aug. 18. 13:43
 4/6 A kérdező kommentje:
Az első 2-nek köszönöm. Utolsó, okosóra mond valamit?
2021. aug. 18. 18:20
 5/6 anonim ***** válasza:
0%

Ez egyértelműen orvos,nagyon magas,interjútól független.

Valószínű felírnak majd pulzuscsökkentőt.

2021. aug. 19. 04:50
 6/6 A kérdező kommentje:
Sajnos semmilyen pulzuscsökkentő nem használt vagy negatív irányba befolyásolta.
2021. aug. 19. 12:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!