Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Hogy lehet a kollégában...

Hogy lehet a kollégában ennyire kevés empátia?

Figyelt kérdés

Van egy kollégám akitől szinte semmit nem lehet kérni mert mindig azzal jön, hogy már nem fér bele a munkaidejébe.

Ugye nálunk úgy van a munkaidő, hogy 16:30-kor végzünk hivatalosan de többen is szoktunk túlórázni. Ő azonban az egyetlen akit soha nem láttam 1-2 percnél tovább dolgozni.

Múltkor is mondtam neki segítsen már nekem még egy bizonyos dolgot megcsinálni amely egy egyszerű feladat volt, erre azt mondta, hogy már fél öt, neki erre nincs ideje.

Ma is mondtam neki, hogy várja már meg a főnököt, hogy beérkezzen a holnapi munkával és készítse őket már ma elő, hogy holnap ne kelljen túlóráznom mert be vagyok iratkozva fodrászhoz erre azt mondja, hogy "de lesz már 6 óra is mire megjön a főnök"

Én mondom neki, hogy én is túlóráztam tegnap is meg azelőtt is.

Erre ő azt mondja, hogy "senki nem tart pisztolyt a fejedhez, hogy túlórázz".

Nagyon idegesítő, hogy ennyi emberség nincs benne, hogy egy kis erőfeszítést tegyen munkatársaiért.

Nem értem. Mit lehet ez ellen tenni?

2021. aug. 13. 19:43
1 2 3
 1/30 anonim ***** válasza:
94%
Kifizetik a túlórádat? Gondolom nem. Ebben az esetben neki van igaza.
2021. aug. 13. 19:50
 2/30 anonim ***** válasza:
100%
Hát nem fél ötkor kéne a segítségét kérned.
2021. aug. 13. 19:52
 3/30 A kérdező kommentje:

Persze, hogy kifizetik.

Van egy kis könyv amiben magunknak jegyzeteljük fel mennyit túlóráztunk.

2021. aug. 13. 19:53
 4/30 anonim ***** válasza:
100%
Én is így szoktam reagálni. Nehogy más egy kolléga mondja meg, hogy mit csináljak, meg hogy mennyit túlórázzak. Azért mert te bent rohadsz, attól még más alig várhatja a nap végét, hogy végre hazamehessen.
2021. aug. 13. 19:55
 5/30 A kérdező kommentje:

Meg állandóan azzal jön, hogy majd ráér az.

Mindig mondja nekem, hogy mit feszülök be, tegyem le a munkát nyugodtan aztán menjek haza majd el lesz végezve legközelebb.

De én akkor sem tudom ezt megtenni. Cserben hagyni a főnököt. Meg a többit.

Ő meg szemrebbenés nélkül otthagy mindenkit. Tegnap például köszönni se köszönt úgy elment.

2021. aug. 13. 20:07
 6/30 anonim ***** válasza:
100%

Neked nincs fontos elintézendőd a munka után, de honnan tudod, hogy munkatársadnak sincs.

.

Bizonyos mértékben megérthető a "tőlem ne kérjen senki semmi pluszt, és sem kérek tőle".

.

Különben pedig kérdésedben leírottak nem empátia (együttérzés) kérdése, hanem tőle plusz kéréseid teljesítésének megtagadása.

2021. aug. 13. 20:07
 7/30 anonim ***** válasza:
100%
Annyit dolgozik amennyit akar. Ha nem akar túlórázni akkor ahhoz neki joga van, nem kötelező. Ha elég neki a fizetése akkor mondjuk miért is túlórázna. Neked sem kötelező. Utálom amikor a munkatársaim beleszólnak abba hogy én nem szoktam túlórázni ők meg mennyit szoktak stb. Van a munkán kívül is életem, hobbijaim és egyéb elintézendő dolgaim egyedül rám tartozik hogy mennyit és miért szeretnék dolgozni.
2021. aug. 13. 20:08
 8/30 anonim ***** válasza:
86%
Hogyha semmit nem lehet tőle kérni, akkor ő se kérjen másoktól.
2021. aug. 13. 20:09
 9/30 A kérdező kommentje:

De egyedül ő neki nincs túlórája.

Nem is értem más, hogy nem beszélte még ki. Sőt nem az, hogy kibeszélnék még helyette az egyik kolléga engem cseszett le, hogy ő az egyetlen aki neki mindig segít, én meg meg sem hallom, látom amikor elkélne a segítség.

Persze nyilván ez hazugság mert ha szólt akkor segítettem és sokszor olyankor ő meg mást csinált.

2021. aug. 13. 20:17
 10/30 anonim ***** válasza:
97%
Igaza van más miatt nem szoktam dolgozni... akkor sem ha nagyon kéne. Mégha kifizetik akkor sem, saját döntés.
2021. aug. 13. 20:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!