Vidékiek nektek is nehezetekre esik visszamenni a fővárosba?
A pénz miatt költöztem fel de egyszerűen a hányinger kerülget a paneltől a sok retardált autóstól és a csúcsforgalomtól. A másik meg a sok szemetelő ember valami gyomorforgató.
És a meleg az valami elviselhetetlen a városba, 30C volt a lakásba, nulla levegő.
Munka és pénz szempontjából viszont sokkal jobb a helyzet, ott a 3 műszakos munkát a pesti ember se csinálja inkább irodáznak.
Sokszor az az érzésem, hogy inkább külföldre kéne járni dolgozni 5-6 hónapot és hazatérni, és csinálni szépíteni a lakást.
Én pesten nőttem fel, imádtam a pörgést, a szutykával együtt.
Aztán vidéken tanultam, ég és föld, beszippantott a vidéki nyugalom. Aztán újra pest, kellett idő, hogy visszarázódjak, de azt mondtam soha többet nem mennék el pestről. Most bp mellett lakunk, itt vettünk házat, baromi közel a főváros, de teljesen vidéki élet van itt, község, nagyon szeretünk itt élni. :D Csak dolgozni járok vissza pestre, az is bőven elég :'D kiégek a forgalomtól, a hajléktalanoktól, a pörgéstől, egyszerűen nem bírom én már ezt. Belvárosban biztos nem dolgoznék, szerencsére nem kell bemennem annyira. Vásárolni meg családhoz átjárunk pestre, maradtak a régi jól bevált helyek, de öröm aztán a nyugis kis helyre hazajönni, kukorékoló kakasos szomszédok közé. :D
Én vidékiként max.csak Budapest külvárosába költöznék,vagy inkabb az agglomerációba.
Nem olyan rossz Budapest összességében,de a belvárost én sem állhatom ki.
Forgalommal semmi problémám nincs. Bicajjal tekerek. Legjobb 🤷♂️.
De amúgy ja... élhetetlen hely, és magyarország többi részéhez képest jelentősen elmaradott is sok tekintetben. Bár panel amúgy még a jobb hely, hiszen azok parkosítva vannak. Már amennyire annak lehet nevezni, de értsd: van zöldfelület.
Amúgy máshol is meleg van lakásban... vegyél klímát, ha nem tetszik. Ez vidéken is egyre alapvetőbb.
Vidéken nőttem fel, vártam hogy pestre költözzek, kb 1 év 1 hónapja vagyok itt, bőven elég volt. Nagyon várom hogy visszaköltözzek ismét vidékre!! Az a nyugalom, csend, béke, kertes ház kutyával, pótolhatatlan hidd el. Még kb 6 hét és pucolok innen. Most a 7.kerben lakom. Pesten ami van, sok szemét, mocsok, iszonyatos dugók, kocsisorok, hangzavar, sok hajléktalan, rengeteg cigány, sok bunkó és beképzelt ember, beszólogatások a forgalomban.
Csak mehessek már vidékre!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!