Nem esik nehezetekre mondani azt, hogy "szívesen"?
Figyelt kérdés
Én nem szeretem, inkább a "nincs mit"-et szoktam használni, vagy nem mondok semmit. Mivel nem szeretem ezt mondani, ha szívességet kérnek tőlem, akkor mindig szívesen adom/teszem amit kérnek...
és olyan fura ez nekem valahogy. Ti hogy vagytok a témával?
2021. júl. 13. 14:19
1/6 anonim válasza:
Én általában nem mondok semmit, vagy a helyzettől függ. Ha egy idegen kér tőlem valamit, akkor nyilván mondom hogy szívesen vagy nincs mit, általában a fiatalabbaknak szoktam a szívesent. De ha egy hozzám közel álló személy (kevés ilyen van), akkor csak bolintok egy aprót, mert ők már ismernek, tudják hogy nem szeretek feleslegesen beszélni, meg én sem szeretem ezt a szót személy szerint
3/6 anonim válasza:
Én reflexből szívesen mondok, akkor is, ha nem konkrétan szívvel-lélekkel csináltam. Szerinem rég kiveszett ebből az eredeti jelentés már, csak formaság. Nincs mit-et akkor mondok, ha tényleg csak valami semmiségről van szó. Egyébként helyzettől függően annyi mindent lehet mondani. Örülök, hogy tudtam segíteni, örülök, hogy megoldódott, semmi gond, ugyan, semmiség...
5/6 anonim válasza:
Én is azt mondom, szívesen. Ez egy szép szó, szívből jön.
Nekem nem ezzel van bajom, hanem azzal, hogy emberek képtelenek megköszönni bármit is, nagy dolgokat is. A köszönöm szót nem tudják kimondani. Ha ez megvan, én örömmel mondom végre, hogy szívesen. :)
6/6 anonim válasza:
Én a segítség egy bizonyos fokát természetesnek vélem magamból kifolyólag, és nem szeretem mondani, hogy "szívesen" és társait.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!