Pályakezdőkhöz szólnék: Az első rendes munkahelyeteken nem volt kevés a szabadnapotok? Később sikerült felhalmozni ezeket a szabikat egyik évről másikra?
"akkor sem lehet HIVATALOSAN tartogatni."
És kit érdekel ebben az országban mit lehet HIVATALOSAN???
Olyat lehet hogy napi 8-10 órát dolgozókat napi 2 órára jelentenek be?
Olyat lehet? Nálunk a fél cég 2 órás.... papíron.
Miből gondolod, hogy a szabadnapok száma úgy növekedik, hogy egyik évről a másikra átviszed?
Tudod, hogyan lesznek extra szabik?
1. idősödsz.
25 évesen +1 nap
28 évesen +2 nap
31 évesen +3 nap
33 évesen +4 nap
35 évesen +5 nap
37 évesen +6 nap
39 évesen +7 nap
41 évesen +8 nap
43 évesen +9 nap
45 évesen +10 nap
2. gyereked születik.
1 gyerek esetén + 2 nap
2 gyerek esetén + 4 nap
3 vagy több gyerek esetén +7 nap
Fogyatékos vagy tartós beteg gyerekenként további plusz két nap jár.
3. Különleges esetek:
földalatti munkát végzőknek +5 nap
legalább napi 3 órát ionizáló sugárzásnak kitett munkavállalóknak +3 nap
apáknak gyermekszületés esetén +5 nap, ikreknél +7 nap (ez akkor is jár, ha az újszülött nem marad életben)
18 év alattiaknak +5 nap
fogyatékossági támogatásra, vakok személyi járadékára jogosultak, illetve akiknél legalább 50 százalékos egészségkárosodást állapítottak meg +5 nap
Én elhasználtam az összes szabimat az első évben, és pihenni is tudtam rajtuk. Hála a jó égnek azért nem volt annyi elintéznivalóm, hogy mind az x napot arra kellett volna felhasználnom - más kérdés, hogy volt olyan nap, amikor több dolgot is intéztem egyszerre.
Később volt üzleti bonyodalmak miatt, hogy nem tudtam az összes szabimat kivenni, de ott "leboltoltuk" fű alatt, hogy ne csak márciusig tudjam őket hivatalosan kivenni.
"az egyéni vállalkozóit októbertől, és akkor már úgy lesz "szabim", ahogy akarom, nem leszek rabszolga."
Na akkor leszel CSAK IGAZÁN rabszolga!! Mondom ezt én aki a vállalkozói létből jött vissza a sima alkalmazotti létbe!
Az csak az igazi rabszolgaság ha vállalkozó vagy!
Mert kinek telefonálsz be télen a 40 fokos lázzal hogy "főnök a héten nem jövök" magadnak???
Ki viszi a boltot helyetted?
Alkalmazottként minden egyszerű. Egy telefon háziorvos és két hétig nem megyek. A főnök meg majd megoldja.
Ugyanez vállalkozóként... hogyan?
Pályakezdő vagyok, kevés a szabi, de úgysincs se kutyám, se macskám, úgyhogy ha nem járnék egyetem mellett levelezőn egyetemre, konkrétan nem is lenne miért szabit kivennem.
F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!