Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Pályakezdőkhöz szólnék: Az...

Pályakezdőkhöz szólnék: Az első rendes munkahelyeteken nem volt kevés a szabadnapotok? Később sikerült felhalmozni ezeket a szabikat egyik évről másikra?

Figyelt kérdés
Nekem összesen volt 18 nap szabim, és csak akkor vettem ki, amikor mást kellett elintéznem, szóval kb. nem is pihentem szabadnapomon.

2021. aug. 2. 20:52
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
0%

"akkor sem lehet HIVATALOSAN tartogatni."

És kit érdekel ebben az országban mit lehet HIVATALOSAN???

Olyat lehet hogy napi 8-10 órát dolgozókat napi 2 órára jelentenek be?

Olyat lehet? Nálunk a fél cég 2 órás.... papíron.

2021. aug. 3. 09:47
 12/20 anonim ***** válasza:
100%
Kedves 11-es! A kérdés nem ez volt:)
2021. aug. 3. 10:17
 13/20 anonim ***** válasza:
100%

Miből gondolod, hogy a szabadnapok száma úgy növekedik, hogy egyik évről a másikra átviszed?

Tudod, hogyan lesznek extra szabik?

1. idősödsz.

25 évesen +1 nap

28 évesen +2 nap

31 évesen +3 nap

33 évesen +4 nap

35 évesen +5 nap

37 évesen +6 nap

39 évesen +7 nap

41 évesen +8 nap

43 évesen +9 nap

45 évesen +10 nap

2. gyereked születik.

1 gyerek esetén + 2 nap

2 gyerek esetén + 4 nap

3 vagy több gyerek esetén +7 nap

Fogyatékos vagy tartós beteg gyerekenként további plusz két nap jár.

3. Különleges esetek:

földalatti munkát végzőknek +5 nap

legalább napi 3 órát ionizáló sugárzásnak kitett munkavállalóknak +3 nap

apáknak gyermekszületés esetén +5 nap, ikreknél +7 nap (ez akkor is jár, ha az újszülött nem marad életben)

18 év alattiaknak +5 nap

fogyatékossági támogatásra, vakok személyi járadékára jogosultak, illetve akiknél legalább 50 százalékos egészségkárosodást állapítottak meg +5 nap

2021. aug. 3. 10:44
 14/20 anonim ***** válasza:

Én elhasználtam az összes szabimat az első évben, és pihenni is tudtam rajtuk. Hála a jó égnek azért nem volt annyi elintéznivalóm, hogy mind az x napot arra kellett volna felhasználnom - más kérdés, hogy volt olyan nap, amikor több dolgot is intéztem egyszerre.

Később volt üzleti bonyodalmak miatt, hogy nem tudtam az összes szabimat kivenni, de ott "leboltoltuk" fű alatt, hogy ne csak márciusig tudjam őket hivatalosan kivenni.

2021. aug. 3. 11:31
 15/20 anonim ***** válasza:
14: most látom, félreírtam... papíron márciusig vettem ki, gyakorlatilag nem.
2021. aug. 3. 11:41
 16/20 anonim ***** válasza:
46%
Pályakezdő vagyok, nekem is kb 0 a szabim. De váltom ki az egyéni vállalkozóit októbertől, és akkor már úgy lesz "szabim", ahogy akarom, nem leszek rabszolga.
2021. aug. 3. 11:41
 17/20 anonim ***** válasza:
86%

"az egyéni vállalkozóit októbertől, és akkor már úgy lesz "szabim", ahogy akarom, nem leszek rabszolga."

Na akkor leszel CSAK IGAZÁN rabszolga!! Mondom ezt én aki a vállalkozói létből jött vissza a sima alkalmazotti létbe!

Az csak az igazi rabszolgaság ha vállalkozó vagy!

Mert kinek telefonálsz be télen a 40 fokos lázzal hogy "főnök a héten nem jövök" magadnak???

Ki viszi a boltot helyetted?

Alkalmazottként minden egyszerű. Egy telefon háziorvos és két hétig nem megyek. A főnök meg majd megoldja.

Ugyanez vállalkozóként... hogyan?

2021. aug. 3. 13:21
 18/20 anonim ***** válasza:
Na igen. Mindennek vagy előnye és hátránya:)
2021. aug. 3. 13:34
 19/20 anonim ***** válasza:
100%
Egyéni vállakozó burkolóként úgy vállalom a munkámat majd, ahogy akarom. Jelenlegi munkahelyemen sincs nagyon táppénz, ráadásul csak a vezető él jól belőlem, én nem. Úgy meg legalább magamnak fogok dolgozni. Nem kell vergődni. Ha valaki nem pénzéhes, akkor inkább otthon marad betegen, és nem megy el a boltjába, vagy nem megy ki a megrendelőhöz körbefertőzni mindenkit. Jó esetben nem beteg az ember havonta, évente 1-2-szer meg egy simán belefér, ráadásul senki nem vergődik felettem, hogy mi az, hogy táppénzre megyek, mi az, hogy szabadságot akarok, nem kapok szabadságot, kötelező túlóra (ami kifizetve sincs), stb. Minden ilyen megszűnik. Az, hogy neked nem tetszett ez az élet így jártál.
2021. aug. 3. 14:31
 20/20 anonim ***** válasza:
100%

Pályakezdő vagyok, kevés a szabi, de úgysincs se kutyám, se macskám, úgyhogy ha nem járnék egyetem mellett levelezőn egyetemre, konkrétan nem is lenne miért szabit kivennem.

F

2021. aug. 4. 20:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!