Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Egyetértetek azzal, hogy ha...

Egyetértetek azzal, hogy ha valakinek nem finanszírozzák a munkahelyre a bejárást, akkor elég legyen a munkaidő kezdetén elindulni otthonról, és a lejárta előtt hazaindulni?

Figyelt kérdés

2021. aug. 2. 15:37
A kérdező szavazást indított:
Igen.
Nem, de jogszabályban mindenhol kötelezővé tenném a bejárás finanszírozását (bérlet, vagy benzinköltség)
Nem.
42 szavazat
 1/6 anonim ***** válasza:
90%
Nem kötelező ilyen helyen dolgozni, ha neked ez a feltétel nem felel meg. El lehet menni máshova, ahol finanszírozzák a munkába járásodat. Ha vállalod, akkor ne hisztizz!
2021. aug. 2. 15:41
 2/6 anonim ***** válasza:
64%
Igaza van 1-esnek. Jogszabály nem kötelez minden munkáltatót utazási költség hozzájárulásra, finanszírozásra.
2021. aug. 2. 15:49
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

" munkaidő kezdetén elindulni otthonról"

Ezen jót derültem. Budapesten van munkaviszonyod és Szegedről járnál be. 172 km és 1:47 perc időben a távolság. Vicces lenne, ha ennyivel később vennéd fel a munkát:))

2021. aug. 2. 15:52
 4/6 anonim ***** válasza:
78%
Nem kötelező ott dolgozni. Ha nem tetszik valami, akkor lépj tovább! Szia! 👋
2021. aug. 2. 16:37
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

🤣🤣 Ertem en, hogy szar utazgatni, de az utazas az nem munkaido.

Egyebkent meg NORMALIS ceg finanszirozza valamennyi reszet, ha indokolt, mert messze laksz. Nem kell random suttyo cegeknek dolgozni. De a BKK berletemet nem varom el, hogy fizessek, mikor amugy is megvennem, mert munkaidon kivul is jarok-kelek a varosban, ha otthon lennek is maszkalnek, ha nem is naponta, de 2-3 naponta biztos tomegkozlekednek.

2021. aug. 2. 18:11
 6/6 anonim ***** válasza:
68%
Nekem exem olyan helyen dolgozott, hogy jártàk az országot, és nekik még az utazás is rendes munkaidőnek volt kifizetve... Egyébként úgy tudom a törvény kötelezi a munkáltatót, hogy fizesse ki a bejárás valamennyi %-àt, ha csak nem alvállalkozó vagy, vagy nem feketén dolgozol, esetleg nem diákmelóról van szó, vagy alkalmi bejelentéses kóklerségről. Nagyon undorító cégnek kell lennie annak, amelyik arra nem képes, hogy a bérleted 80%-àt kifizesse.
2021. aug. 3. 11:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!