Irodai munka (home office) - Mennyi szünetetek van?
Figyelt kérdés
2021. júl. 30. 07:52
1/7 anonim válasza:
Amennyit akarok. Nem értem a kérdést. Itthon nem áll mögöttem a főni, akkor kelek fel, amikor jólesik.
2/7 anonim válasza:
Elvileg óránként 10 perc szünet, vagy nem képernyő előtti egyéb munka kötelező ilyenkor, és ezt nem a munkáltató dönti el, hanem jogszabály. Gyakorlatilag nálunk senki se ellenőrzi. De telefonos operátor munkakörökben a rendszer figyeli.
3/7 anonim válasza:
Én reggel 9-ig hagyok "szünetet", kb fél 8-kor kelek és elindítom gyereket reggel oviba, tehát egy órát még ébredezek, beindítok mosást, reggelizek stb. 9-től már nincs szünet, csak ebéd meg max kávé, végig dolgozok ameddig van munka.
4/7 anonim válasza:
Nincs szünet, a munka legyen meg.
Azért ha egy órája már nem csinál az ember semmit, akkor szokott főnök érdeklődni, hogy valami gond van-e.
Mondjuk pár hete annyi meló van, hogy csak pisilni járok ki....
5/7 anonim válasza:
Akármennyi. A lényeg, hogy a munka legyen meg. Ha nagyon sőt a túlóra valamiért, akkor azt utána kivehetem szabadságnak.
6/7 anonim válasza:
Úgy osztom be a munkát, ahogy akarom (értelmes kereteken belül, tehát azért munkanapokon legyek legalább az idő egy részében elérhető).
7/7 anonim válasza:
Hivatalosan 30 perc szünet jár, de a valóságban amikor nincs munka, akkor ugyebár szünet van. :) Előfordul, hogy az aznapi munkát 8 óra helyett meg lehet csinálni 1 óra alatt is, olyankor a maradék 7 óra szünet. :D Természetesen gépközelben kell maradni, ha valaki keres, válaszolni az e-mailekre, telefonokra azonnal, tehát nem lehet messzire menni a számítógéptől akkor sem, ha nincs munka. De simán belefér a házimunka elvégzése is a munkaidőbe, mert nem szokott olyan sok munkánk lenni, ami kitenne 8 órát még a húzósabb időszakokban sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!