Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Hogy csináljátok hogy ilyen...

Hogy csináljátok hogy ilyen sok a béretek?

Figyelt kérdés

Mindig amikor néztem hogy itt ki mennyit keres, a legtöbben ilyen 500 ezreket nettóban.

Viszont most néztem hogy a minimálbér mellett a többi bér is iszonyú kevés, például a szakmunkás minimálbér, a bérminimum is. A közmunkáról már nem is beszélve.

Ti hogy kerestek ilyen rengeteget?

2021. júl. 28. 11:24
1 2 3 4
 21/39 anonim ***** válasza:
36%

Kérdező, lehet, hogy nem külföldről kérdezel, de mivel nincs külön magyar nyelvű Gyakorikérdések a Hollandiában, Németorzágban, Angliában dolgozó magyaroknak, így sokan ideválaszolnak. Amúgy meg írhat bárki bármit, az igazságot sem hiszi el senki, úgyhogy nem mindegy?

Amúgy van ennek a kérdésnek köze a 170e Ft-os zsebpénzes kérdéshez?

2021. júl. 28. 12:50
 22/39 anonim ***** válasza:
75%
Én IT szektorban dolgozom, ahol folyamatosan képzem magam, hogy minél több mindenhez értsek. Szeretem is, érdekel is, szóval azért van kimagaslóan jó fizetésem, mert rengeteg állásajánlatot kapok és a főnök meg akar tartani. :D
2021. júl. 28. 12:54
 23/39 anonim ***** válasza:
88%
220 a nettóm és ezért szó szerint rabszolga vagyok. Tervezek váltani, de ott 160-180 nettónál többet nem remélhetek.
2021. júl. 28. 13:01
 24/39 anonim ***** válasza:
82%

Megtanultam 3 európai idegen nyelvet. Angol, német, francia.

Magyarországon csak maszatolni akartak a multik, meg volt ahol feketén szerettek volna alkalmazni. Német cégek meg komolytalanok voltak, tudást azt vártak, meg sok egyebet, de fizetést azt inkább nem adtak volna. Nem vagyok egy seggnyalós típus, meg a jópofizós sem. Munkámat végzem, tanulok, képzem magam, sok helyen ez kevés volt.

Elhagytam az országot. Van értelme forintosítanom a fizetésemet vagy nincs? Idekint ez átlagos. Nem dicsekvésért. Az ajtó mindenkinek nyitva. Segítettem már pár embernek állást keresni külföldön egy köszönömért cserébe.

2021. júl. 28. 13:09
 25/39 anonim ***** válasza:
59%

Azért itt sok a kamu

Én pl. Mérnök BSc + Közgazdász MSc + 2 nyelv + 6 év releváns szakmai tapasztalat = középvezetői pozíció az autóiparban

2021. júl. 28. 13:48
 26/39 A kérdező kommentje:
Érdekes hogy amikor arról kapcsolatban kérdeztem hogy az ismerőseim 200 ezer (nettó) alatt keresnek, akkor jöttek is a válaszok hogy nincs végzettségük. Pedig náluk senki sem 8 általános, meg 8 általánost sem végzett nincs köztük.
2021. júl. 28. 13:48
 27/39 anonim ***** válasza:
#25 Sok a kamu? Ez most akkor kamu volt vagy nem? Mert 6 év tapasztalat még harmatos... Minden szakmában...
2021. júl. 28. 13:51
 28/39 anonim ***** válasza:
87%
#26 Nem csak az a lényeg hogy milyen szintű a végzettséged. Számít hogy miről szól. Aztán kell egy nagy adag szerencse, meg az is fontos hol merre lax... Mert az ország keleti felében vagy olyan helyeken amik kiesnek mindenhonnan pl Zala vacakul fizetnek. Nem azért mert a megélhetési költségek jelentősen mások lennének.
2021. júl. 28. 13:53
 29/39 anonim ***** válasza:
59%

#27: Nem kamu, miért lenne az? És miért lenne harmatos? Egy szakterületen folyamatos előmenetel, abszolút releváns tapasztalat. Van egy mondás, hogy 10.000 óra kell, hogy szakértő legyél egy területen. Ami nagyjából 5 év. Az én területemen ez teljesen reális irányszám. És én pont beletrafáltam ezzel, 5 év után neveztek ki.

2021. júl. 28. 14:10
 30/39 anonim ***** válasza:

#29 Csak rávilágítottam arra hogy azt írtad sok a kamu, majd beírtad a saját lehet hogy reális de nehezen hihető sztoridat leírtad. 5-6 év nem igazán sok hogy így fogalmazzak. Dolgoztam autóiparban. Sok mindent láttál és tapasztaltál már, de még messze vagy a szakértőtől. Gratula a kinevezésedhez bizonyára megérdemelted!

20 éve dolgozom a saját területemen és sokszor van meglepetés így is. Mindig minden változik, fejlődik és haladni kell vele.

Nem hiszek az ilyen mondásokban.

2021. júl. 28. 14:24
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!